Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd - Verkocht

Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd kopen? Bied vanaf 1!
Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd kopen? Bied vanaf 1!Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd kopen? Bied vanaf 1!Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd kopen? Bied vanaf 1!Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd kopen? Bied vanaf 1!Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd kopen? Bied vanaf 1!Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd kopen? Bied vanaf 1!Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd kopen? Bied vanaf 1!Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Fon Klement (1930-2000)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1993
Techniek Hout/Linosnede
Drager Geschept Papier
Stijl Modern
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 50 x 50 cm (h x b)
Incl. lijst 82.5 x 77.5 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage 69/125
Fon Klement was als kunstenaar autodidact. Na een korte periode waarin hij als figuratief schilder en houtsnijder aanzien verwierf, kwamen in 1960 de eerste meerkleuren grafiekbladen tot stand in de hem zo typerende techniek 'de hoogdruk boardsnede'. Herkenbare vormelementen maakten geleidelijk plaats voor meer abstracte motieven in een sober kleurengamma.Voor Fon Klement kwam de latere (her) ontdekking van de aquareltechniek precies op tijd. Hij bevond zich artistiek gezien op een kruispunt van wegen. De behoefte om het roer om te gooien werd steeds sterker. Fon Klement ging op een zoektocht en reisde ruim tien weken door de Provence. In zijn geïmproviseerde ateliertje in het Zuid-Franse Lorgues waren ze er in overvloed: bloemen. Klaprozen, irissen, rozen, ridderspoor en hibiscus verleidden de kunstenaar om door te gaan op de weg die hij al eerder was ingeslagen: het schilderen en aquarelleren van bloemstillevens.Sinds 1961 was Fon Klement lid van Xylon, de internationale vereniging van houtsnijders, die regelmatig grafiek toont in heel Europa. De expositie ‘Prints today in the USA’ met een overzicht van grafiek van Nederlandse kunstenaars, onder wie Fon Klement, heeft jarenlang door de Verenigde Staten gereisd. Tijdens de grafiekbiënnale ‘Grafiek Nu’ in Laren (najaar 1990), en later op de eerste internationale grafiekbiënnale in Maastricht (zomer 1993), wordt aan Fon Klement de Publieksprijs toegekend.
Conditie
ConditieRedelijk
Het werk is in goede staat echter enkele vlekjes (linksonder). Zie foto's. Netjes ingelijst en achter glas.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Maarssen, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .