Fon Klement (1930-2000)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Fon Klement
Fon Klement (1930-2000)

Fon Klement (1930-2000)

Kunstenaar

Fon KLEMENT (Amsterdam 1930 - Amsterdam 2000)

Graficus, schilder.

Fon Klement (1930-2000): Nederlandse Kunstenaar en Meester van Verfijnde Abstractie

Fon Klement, geboren in 1930 en overleden in 2000, was een invloedrijke Nederlandse kunstenaar wiens werk de essentie van verfijnde abstractie belichaamde. Zijn unieke creaties omvatten een breed scala aan media, waaronder schilderijen, grafische werken en sculpturen, en drukken een diepgaande verbinding uit tussen vorm, kleur en emotie.

Klement's kunstwerken worden gekenmerkt door hun harmonieuze combinatie van geometrische vormen, zorgvuldige composities en rijke kleurenpaletten. Zijn benadering van abstractie ging verder dan esthetiek; hij streefde ernaar om een gevoel van innerlijke balans en harmonie te creëren dat resoneren met het publiek.

Gedurende zijn carrière werd Fon Klement erkend als een meester van abstracte kunst en exposeerde hij zijn werken in gerenommeerde galerijen en kunstinstellingen. Zijn vermogen om emoties te communiceren door middel van vorm en kleur trok de aandacht van kunstliefhebbers en critici, en zijn werk werd geprezen om zijn diepte en tijdloze esthetiek.

Klement's artistieke visie ging verder dan oppervlakkige representatie; hij streefde ernaar om een diepere betekenis te creëren die uitnodigde tot contemplatie en introspectie. Zijn nalatenschap als kunstenaar blijft voortduren, en zijn werken worden vaak gewaardeerd om hun vermogen om gevoelens en gedachten te verbeelden zonder concrete voorstellingen.

Fon Klement's bijdragen aan de wereld van kunst hebben een blijvende indruk achtergelaten en zijn blijven resoneren bij kunstliefhebbers over de hele wereld. Zijn verfijnde abstracties wekken nog steeds verwondering op en herinneren eraan hoe kunst een krachtige taal kan zijn om menselijke emoties uit te drukken en te verbinden.

Aangeboden items
5
Verkochte items
543
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Fon Klement - Aqua.... kopen? Bied vanaf 30!
Fon Klement (1930-2000) Nederlands Aqua....
TechniekZeefdruk
Afmetingen71 cm x 71 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Huidig bod
€ 35
2 biedingen
Bied mee Bied mee
Fon Klement - Anamorphose kopen? Bied vanaf 30!
Fon Klement (1930-2000) Nederlands Anamorphose
TechniekZeefdruk
Afmetingen78 cm x 74 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Huidig bod
€ 35
2 biedingen
Bied mee Bied mee
Fon Klement - Aquarel: Iris Tremezzo - 1997 kopen? Bied vanaf 399!
Fon Klement (1930-2000) Nederlands Aquarel: Iris Tremezzo - 1997
TechniekAquarel
Afmetingen54.5 cm x 51.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 399
Bied mee Bied mee
Fon Klement - Aquarel: Les anémones - 1997 kopen? Bied vanaf 399!
Fon Klement (1930-2000) Nederlands Aquarel: Les anémones - 1997
TechniekAquarel
Afmetingen58 cm x 57 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 399
Bied mee Bied mee
Fon Klement - grote ingelijste aquarel: Narcisses - 1997 kopen? Bied vanaf 495!
Fon Klement (1930-2000) Nederlands grote ingelijste aquarel: Narcisses - 1997
TechniekAquarel
Afmetingen64 cm x 57.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 495
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Fon Klement

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Fon Klement? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Fon Klement. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Fon Klement en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Fon Klement te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Fon Klement!

Volg het aanbod kunst van Fon Klement te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Fon Klement te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Fon Klement instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Fon Klement kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Fon Klement!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Fon Klement kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Fon Klement en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Fon Klement via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Fon Klement of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Fon Klement?

Kunst kopen van Fon Klement begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Fon Klement, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Fon Klement. Om meer kans te maken om de Fon Klement te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Fon Klement! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.