• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Jan Montyn - Les Mantagnards Laos - Verkocht

Jan Montyn - Les Mantagnards Laos kopen? Bied vanaf 80!
Dit item is verkocht Toon item

Verkoopprijs: € 92,00 (Incl. 15% veilingkosten)

Vergelijkbaar item plaatsen
Jan Montyn - Les Mantagnards Laos kopen? Bied vanaf 80!
Jan Montyn - Les Mantagnards Laos kopen? Bied vanaf 80!Jan Montyn - Les Mantagnards Laos kopen? Bied vanaf 80!Jan Montyn - Les Mantagnards Laos kopen? Bied vanaf 80!Jan Montyn - Les Mantagnards Laos kopen? Bied vanaf 80!Jan Montyn - Les Mantagnards Laos kopen? Bied vanaf 80!Jan Montyn - Les Mantagnards Laos kopen? Bied vanaf 80!Jan Montyn - Les Mantagnards Laos kopen? Bied vanaf 80!Jan Montyn - Les Mantagnards Laos kopen? Bied vanaf 80!Jan Montyn - Les Mantagnards Laos kopen? Bied vanaf 80!Jan Montyn - Les Mantagnards Laos kopen? Bied vanaf 80!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  duif
FA. (47)

Lid sinds 2018
1378 verkochte items
Alle items van deze verkoper (113)
  • Jan Montyn (1924-2015)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1972
TechniekEts/Aquatint
DragerPapier
StijlAbstract
OnderwerpAbstract
IngelijstIngelijst
Afmetingen62 cm x 48 cm (h x b)
Lijst88 cm x 64 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage108/200


Jan Montyn (eigenlijk: Montijn) (Oudewater, 13 november 1924 – Amsterdam, 10 augustus 2015) was een Nederlands schilder, tekenaar, graficus en dichter. Werk van hem bevindt zich in onder andere het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Museum of Modern Art in New York.
Jan Montyn (Oudewater, 1924 - 2015)
Stilistisch gezien is het werk van Montyn niet onder te brengen in een bepaalde richting of stroming in de beeldende kunst. Aanvankelijk werkte hij heel traditioneel en figuratief, maar aan het begin van de jaren zestig kiest hij voor een gestileerde, vaak abstracte beeldtaal vol persoonlijke tekens en symbolen. Grafiek hanteert hij niet uitsluitend als een vermenigvuldigingstechniek, maar als een medium om te komen tot een eigen stijl met een eigen idioom. De eerste experimenten met de etstechniek worden zonder kleur uitgevoerd, maar langzamerhand wordt de kleur een wezenlijk onderdeel van zijn werk. Kleur, vorm, lijn en inhoud worden op monumentale wijze samengevoegd tot een geabstraheerde beeldtaal. Op zinken platen werkt Montyn met gemengde etstechnieken zoals droge naald, aquatint en tailledouche. Zelf bedacht is de methode van het afdrukken van meerdere etsplaten op een grote plaat. Montyn drukt zijn prenten altijd zelf in kleine oplagen. Het belangrijkste thema in zijn werk is het landschap, als de projectie van de menselijke emotie. Montyn mediteert als het ware over het landschap. Zijn verbondenheid met het landschap en de aarde blijkt onder meer uit zijn voorkeur voor de kleur omber die voor hem de aarde en alles wat daarmee samenhangt symboliseert. Verre reizen, in het bijzonder naar Zuid- Oost Azië, zijn een belangrijke inspiratiebron in zijn werk. In Zuid Frankrijk, Thailand en Nederland heeft hij min of meer vaste verblijfplaatsen.
ConditieGoed

Werk is in goede staat.

Er zitten 2 vouwtjes in de linker bovenhoek, valt niet op maar zit er wel.
Kijk naar de foto's voor een goede indruk.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jan Montyn (1924-2015)

Alle items van deze kunstenaar(50)
Geplaatst door  duif
FA. (47)

Lid sinds 2018
1378 verkochte items
Alle items van deze verkoper (113)
Pinterest
64 cm
88 cm
48 cm
62 cm
Dit item is verkocht voor 92,00(Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:22-06-2022 om 00:07
Eindtijd:30-06-2022 om 21:41
Biedingen (1)
PetraH
26 jun. / 03:13
€ 80
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.