Jan van Geem - Berusting | Kleurenlino uit 1971 (ingelijst) - Verkocht

Jan van Geem - Berusting | Kleurenlino uit 1971 (ingelijst) kopen? Bied vanaf 29!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Jan van Geem - Berusting | Kleurenlino uit 1971 (ingelijst) kopen? Bied vanaf 29!
Jan van Geem - Berusting | Kleurenlino uit 1971 (ingelijst) kopen? Bied vanaf 29!Jan van Geem - Berusting | Kleurenlino uit 1971 (ingelijst) kopen? Bied vanaf 29!Jan van Geem - Berusting | Kleurenlino uit 1971 (ingelijst) kopen? Bied vanaf 29!Jan van Geem - Berusting | Kleurenlino uit 1971 (ingelijst) kopen? Bied vanaf 29!Jan van Geem - Berusting | Kleurenlino uit 1971 (ingelijst) kopen? Bied vanaf 29!Jan van Geem - Berusting | Kleurenlino uit 1971 (ingelijst) kopen? Bied vanaf 29!Jan van Geem - Berusting | Kleurenlino uit 1971 (ingelijst) kopen? Bied vanaf 29!Jan van Geem - Berusting | Kleurenlino uit 1971 (ingelijst) kopen? Bied vanaf 29!Jan van Geem - Berusting | Kleurenlino uit 1971 (ingelijst) kopen? Bied vanaf 29!Jan van Geem - Berusting | Kleurenlino uit 1971 (ingelijst) kopen? Bied vanaf 29!Jan van Geem - Berusting | Kleurenlino uit 1971 (ingelijst) kopen? Bied vanaf 29!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan van Geem (1919-1995)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1971
TechniekHout/Linosnede
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpNaakt
IngelijstIngelijst
Afmetingen49 x 48 cm (h x b)
Incl. lijst79.5 x 64.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage11 van 17
Het dorp Spaarndam is niet alleen bekend van Hans Brinker die met zijn vinger in de dijk groot onheil wist te voorkomen. Kunstkenners associëren dit pittoreske dorp aan het Spaarne nabij Haarlem met Jan van Geem (1919-1995). Zijn hele leven heeft deze kunstenaar hier gewoond en gewerkt. Deze kleurenlino vertoont de impressionistische stijlkenmerken waarmee zijn werk wordt getypeerd.
Oplage: 11 van 17 (kleine oplage!)
Met pen gesigneerd r.o.
Het werk zit in de originele houten lijst maar zonder glas! Daardoor zit het blad met passe-partout iets los in de lijst. Lijst en passe-partout hebben ouderdomssporen. Het blad verkeert in goede staat en is -ondanks de leeftijd van 50 jaar- prima bewaard gebleven.
Foto's maken deel uit van de beschrijving. 

Verzending:
Bij voorkeur ophalen. Pakketpost tegen hoog tarief i.v.m. afmetingen van het werk.
Het werk kan op afspraak voor € 10,00  worden bezorgd of afgeleverd in de regio Alkmaar-Haarlem-Amstelveen-Amsterdam. 
N.B.: In verband met de vakantieperiode kan het werk op verzoek op een later moment  worden bezorgd.

Over de kunstenaar:

Jan van Geem was zoon van een smid te Spaarndam. Jan vindt werk in een fabriek in Haarlem en maakt walsen voor het bedrukken van vloerzeil. Wegens zijn artistieke vaardigheid mag hij als leerling ontwerper aan de slag. Hij krijgt les van F. Drost en tekenaar J.B. Kamp, later van Kees Verweij. Van Geem ontwikkelt zich tot een onafhankelijk kunstschilder. Spaarndam is zijn grootste inspiratiebron. Vooral het door hem zeer geliefde dorp heeft hij in vele aquarellen vereeuwigd.

Van Geem staat te boek als graficus, aquarellist, schilder en ontwerper.

Jan is vele jaren lid van de kunstenaarsvereniging Kunst Zij Ons Doel (KZOD) gezeteld in de Waag te Haarlem. Vanaf 1956 is hij secretaris en in 1968 lid van verdienste; in 1981 krijgt hij de gouden medaille bij de orde van Oranje Nassau. Daarnaast was hij lid van de Nederlandse Kunstkring in Den Haag, en van de Nederlandse Federatie van Beeldende Kunstenaarsverenigingen in Amsterdam.

Werk van hem zit in de Rijkscollectie en in het Frans Hals Museum.

Conditie
ConditieGoed
Lichte golving in het blad; houten lijst is zonder glas en heeft gebruikssporen; passe-partout is wat verkleurd en heeft op enkele plaatsen kleine oneffenheden, waarschijnlijk ontstaan door het ontbreken van glas. Gezien de ouderdom (50 jaar oud) is het werk goed bewaard gebleven. Zie foto's.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 16,50
Naar België € 28,50
Naar Duitsland € 28,50
Europese Unie € 39,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd10-7-2021 om 13:39
Eindtijd4-8-2021 om 22:27
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken