• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Kees Andrea - Litho: Bok en Haan - Verkocht

Kees Andrea - Litho: Bok en Haan kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item

Verkoopprijs: € 51,75 (Incl. 15% veilingkosten)

Vergelijkbaar item plaatsen
Kees Andrea - Litho: Bok en Haan kopen? Bied vanaf 50!
Kees Andrea - Litho: Bok en Haan kopen? Bied vanaf 50!Kees Andrea - Litho: Bok en Haan kopen? Bied vanaf 50!Kees Andrea - Litho: Bok en Haan kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  KiewitKunstonder100euro
FA. (28)

Lid sinds 2014
873 verkochte items
Alle items van deze verkoper (363)
  • Kees Andrea (1914-2006)
TypePrenten & Uitgaves
Periode1945 t/m 1999
TechniekVaria
Afmetingen63 cm x 48 cm (h x b)
GesigneerdSignatuur meegedrukt
Kleurenlitho van Kees Andrea uit de serie Schilders prenten. Titel: Bok en Haan. Afmetingen blad: H63 x b48cm. Afmetingen voorstelling: H34 x b26 cm. Het werk is midden onder, in de druk, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Cornelis (Kees) Andrea (Den Haag, 3 februari 1914 - Den Haag, 7 juli 2006)[1] was een Nederlands kunstenaar. Hij hield zich tot op hoge leeftijd nog bezig met schilderkunst en het maken van tekeningen. Hij ontwierp monumenten, was textielkunstenaar en was tevens graficus, schilder en tekenaar.


Andrea werd geboren als zoon van een lithograaf. Vader August drukte jarenlang prenten voor bekende kunstenaars als Maurits Cornelis Escher, Jan Veth en Chris Lebeau. Ook zaten twee ooms van de jonge Andrea in het grafische vak. Zijn leraren waren Francis d'Erdely en Chris de Moor. Na een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag ging hij enkele jaren bij de Eerste Nederlandse Vrije Studio werken, onder leiding van Francis d'Erdely en Chris de Moor. Van 1930 - 2002 werkte hij in Den Haag. Hij exposeerde in Kunstzaal Liernur van Miep Eijffinger. Andrea werkte tevens in Loosduinen en Rijswijk, Limburg, Hongarije, Frankrijk en Spanje.

In 1947 werd hij benoemd tot docent van de net opgerichte Vrije Academie in Den Haag (zie: Van der Stelt 2006). Andrea beheerste veel technieken. Zo was hij: schilder, aquarellist, tekenaar, pentekenaar, etser, lithograaf, vervaardiger van houtsnedes, graficus, illustrator, monumentaal kunstenaar, wandschilder, textielkunstenaar (weeftechniek) en vervaardiger van mozaïek. Zijn geliefde onderwerpen waren: portretten, figuurvoorstellingen, religie, interieurs, landschappen, dieren, stillevens en winterlandschappen. Het Gemeentemuseum Den Haag hield in 2005 een grote overzichtstentoonstelling ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van de kunstenaar. Andrea was lid van: Pulchri Studio, de Vereniging van Beoefenaars van de Monumentale Kunsten, de Hollandse Aquarellisten Kring, de groep Verve, de Realisten en het Nederlands Kunstenaars Genootschap. Hij wordt gerekend tot de kunstenaars van de Nieuwe Haagse School. Kees' zoon Pat Andrea werd ook kunstschilder. Deze wordt eveneens tot de Nieuwe Haagse School gerekend. Hij is van invloed geweest op het werk van Hermanus Berserik.

Vijf jaar na zijn overlijden werd een overzichtstentoonstelling van zijn werk gehouden in Kunstzaal van Heijningen[

Andrea kreeg in 1949 een eervolle vermelding bij de Jacob Marisprijs. In 1951 werd hij tweede bij de Jacob Marisprijs, terwijl hij in 1953 de Jacob Marisprijs voor tekenen ontving. In 1954 kreeg hij de Jacob Hartogprijs. In 1964 volgde de Visser Neerlandiaprijs.


Verzenden: onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.
ConditieGoed

De voorstelling is in goede staat

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 51,75(Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:10-02-2022 om 09:16
Eindtijd:28-06-2022 om 09:59
Biedingen (1)
ellaarps
26 jun. / 00:08
€ 45
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.