Lucebert - 1979 - Passie en Chaos: Luceberts Celestina

Lucebert - 1979 - Passie en Chaos: Luceberts Celestina kopen? Bied vanaf 125!
Lucebert - 1979 - Passie en Chaos: Luceberts Celestina kopen? Bied vanaf 125!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Lucebert (1924-1994)
Type kunstwerkPrenten & Uitgaves
Jaartal1979
TechniekZeefdruk
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen49.9 x 65.1 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Oplage40

Duik in het drama van "La Celestina" met deze betoverende litho van Lucebert. Het hart van het stuk is een figuur die Calisto zou kunnen zijn, een samensmelting van mens en beest, die de innerlijke strijd en verwarde passie van het personage weerspiegelt. Om hem heen, de vervormde vormen die de sluwe manipulaties van Celestina suggereren, kronkelen zich in de chaos van hun eigen makelij. De levendige, doch subtiele kleuren brengen een energie die het verhaal tot leven brengt, terwijl de donkere contouren het gewicht van de tragedie versterken. Dit stuk vangt de essentie van een literair meesterwerk in een visueel spektakel dat zowel de geest als het oog uitdaagt. Voeg deze onmiskenbare Lucebert toe aan uw collectie en laat de kracht van de klassieke tragedie uw ruimte vullen en bezit een stukje tijdloze passie en complexiteit.
Deze zeefdruk is opgenomen in de collectie van het Stedelijk Museum te Amsterdam onder het objectnummer 1987.1.0718. (unsigned. Lucebert in het Stedelijk 869-G) Zie: https://www.stedelijk.nl/nl/collectie/13471-lucebert-%28zonder-titel%29

Lucebert: De wervelwind van de Nederlandse poëzie en beeldende kunst

Lucebert (1924-1994), geboren als Lubertus Jacobus Swaanswijk, was een Nederlandse dichter, schilder en graficus. Hij was een prominente figuur in de naoorlogse Nederlandse kunstwereld, beroemd om zijn expressieve en experimentele werk.

Jeugd en opleiding:

Lucebert groeide op in een katholiek gezin in Den Haag. Hij verliet de middelbare school zonder diploma en werkte als kantoorbediende en journalist. In 1948 debuteerde hij met de gedichtenbundel "Triangel".

Cobra:

In 1949 was Lucebert een van de oprichters van de Cobra-beweging, een avant-gardebeweging die zich verzette tegen de traditionele kunst. Cobra-kunstenaars kenmerkten zich door hun spontane, expressieve stijl en hun gebruik van felle kleuren. Lucebert droeg bij aan Cobra met zijn gedichten, schilderijen en tekeningen.

Ontwikkeling:

Na de ontbinding van Cobra in 1951 bleef Lucebert experimenteren met verschillende kunstvormen. Hij schreef meer dan 20 gedichtenbundels, schilderde, tekende en maakte collages. 

Stijl:

Luceberts werk kenmerkt zich door een unieke stijl die elementen van surrealisme, expressionisme en abstracte kunst combineert. Hij gebruikte vaak symbolen en mythen in zijn werk, en zijn gedichten zijn gevuld met krachtige beelden en metaforen.

Exposities en prijzen:

Luceberts werk werd tentoongesteld in belangrijke musea over de hele wereld, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam, het Tate Modern in Londen en het Museum of Modern Art in New York. Hij won diverse prijzen, waaronder de Constantijn Huygensprijs in 1963 en de P.C. Hooftprijs in 1983.

Enkele opmerkelijke werken:

* Gedichtenbundel: "De gedichten" (1958)
* Schilderij: "Apocalyps" (1961)
* Zeefdruk: "Honderdduizend gulden" (1969)

Luceberts erfenis:

Lucebert was een van de meest invloedrijke Nederlandse kunstenaars van de 20e eeuw. Hij had een grote impact op de ontwikkeling van de naoorlogse Nederlandse poëzie en beeldende kunst. 

Extra informatie:

Cobra website: https://cobra-museum.nl/
Stedelijk Museum Amsterdam: https://www.stedelijk.nl/

Lucebert was een pionier in de Nederlandse kunstwereld. Hij was een bevlogen kunstenaar die voortdurend experimenteerde en grenzen verlegde. 

(0106)
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Rotterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 30,00
Naar Duitsland € 30,00
Europese Unie € 30,00
Wereldwijd € 65,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Openingsbod € 125
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieRotterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd24-4-2024 om 18:51
Eindtijd8-5-2024 om 22:26
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.