Nico Molenkamp - Houtskool tekening: Aap - Verkocht

Nico Molenkamp - Houtskool tekening: Aap kopen? Bied vanaf 350!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Nico Molenkamp - Houtskool tekening: Aap kopen? Bied vanaf 350!
Nico Molenkamp - Houtskool tekening: Aap kopen? Bied vanaf 350!Nico Molenkamp - Houtskool tekening: Aap kopen? Bied vanaf 350!Nico Molenkamp - Houtskool tekening: Aap kopen? Bied vanaf 350!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Nico Molenkamp (1920-1998)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekHoutskool
DragerBoard
StijlModern
OnderwerpDieren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen65 x 70 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Houtskool tekening van Nico Molenkamp. Voorstelling van een aap. Afmetingen blad: H65 x b70cm. Afmetingen voorstelling: H58 x b39cm. Het werk is links bovenaan, met potlood, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het, aangeboden, werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag
(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het
ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs
maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de
bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.



Nico Molenkamp (1920-1998) in zijn atelier in 1967. Fotograaf Wil van Dusseldorp, collectie Regionaal Archief Tilburg.
Nicolaas (Nico) Ferdinand Molenkamp (Enschede 1920 – Tilburg 1998) begon als dessinateur in een textielfabriek. Hij studeerde aan de voorloper van de Academie voor Beeldende Vorming (1945-1948) en aan het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen (1949-1953). Molenkamp was van 1953 tot 1982 docent vrij schilderen aan de Tilburgse academie, waar hij zijn opleiding had genoten. Hij schilderde vooral abstracte dier- en mensfiguren, die hij op een haast filmische wijze op het doek inkaderde en met opvallende kleurstellingen weergaf. Daarnaast liet hij zich inspireren door het circus, de kermis en het theater. Molenkamp ontving voor zijn werk onder meer de Talensprijs, de Willink van Collenprijs en de Verlatprijs. In 1956 schilderde hij een moderne kruisweg in het fraterhuis op het Kardinaal de Jongplein. Een ander bekend Tilburgs werk van Molenkamp is een portret van burgemeester Cees Becht. In 1970 betrok hij met zijn gezin op Koningshoeven een voormalig buitenverblijf van koning Willem II. Daar groeide ook zijn dochter Charlotte Molenkamp op.



Conditie
ConditieZeer Goed
Het blad is in werkelijkheid iets meer creme, dit komt niet helemaal goed over op de foto.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,50
Naar België € 28,95
Naar Duitsland € 28,95
Europese Unie € 28,95
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd24-3-2023 om 15:21
Eindtijd31-3-2023 om 19:10
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken