Paul Citroen - Landschappen - Verkocht

Paul Citroen - Landschappen kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Kunstboeken

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Paul Citroen - Landschappen kopen? Bied vanaf 1!
Paul Citroen - Landschappen kopen? Bied vanaf 1!Paul Citroen - Landschappen kopen? Bied vanaf 1!Paul Citroen - Landschappen kopen? Bied vanaf 1!Paul Citroen - Landschappen kopen? Bied vanaf 1!Paul Citroen - Landschappen kopen? Bied vanaf 1!Paul Citroen - Landschappen kopen? Bied vanaf 1!Paul Citroen - Landschappen kopen? Bied vanaf 1!Paul Citroen - Landschappen kopen? Bied vanaf 1!Paul Citroen - Landschappen kopen? Bied vanaf 1!Paul Citroen - Landschappen kopen? Bied vanaf 1!Paul Citroen - Landschappen kopen? Bied vanaf 1!Paul Citroen - Landschappen kopen? Bied vanaf 1!Paul Citroen - Landschappen kopen? Bied vanaf 1!Paul Citroen - Landschappen kopen? Bied vanaf 1!Paul Citroen - Landschappen kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Paul Citroen (1896-1983)
Type kunstwerkKunstboeken
Periode1945 t/m 1999
TechniekHardcover
OnderwerpOverig
Afmetingen29 x 34.5 cm (h x b)
Pagina's144
Paul Citroen - landschappen zowel in Nederland als buitenland- gesigneerd boek.

Zutphen, uitgeverij Terra, z.j., ca 1979
144 pagina's, 60 bladen (éénzijdig bedrukt)Gekartonneerd met stofomslag. 
Conditie: binnenzijde is onbeschadigd en in goede staat. Ook de harde kaft is in een zeer goede staat. Alleen de stofomslag heeft beschadigingen. 

Paul CITROEN (Berlijn 1896 - Wassenaar 1983)
Tekenaar, schilder, fotograaf en schrijver. 


Paul Citroen, geboren uit Nederlandse ouders,  groeide op in Berlijn waar hij reeds op jonge leeftijd met Kunst en Literatuur in aanraking kwam. Op 14 jarige leeftijd verlaat hij de school ( Kunsthochschule)  om schilder te worden. In Berlijn-Charlottenburg is Martin Brandenburg zijn leermeester. 
Door zijn vriend Georg Muche leert hij in "Der Storm" de nieuwe kunstrichtingen kennen. 
Hij probeert "modern" te schilderen, maar dit lukt hem niet. 

Hij geeft het schilderen op en wordt  medeoprichter van een Kunstboekhandel in Berlijn. Hierdoor kwam hij in aanraking met vele vernieuwende kunstenaars, waaronder de leden van de DaDa beweging, wat hem ertoe brengt om toch weer te gaan schilderen, te tekenen en fotomontages te maken. 
Hij werd toegelaten tot de beroemde Bauhaus opleiding in Weimar, waar hij les kreeg van grootheden uit de kunstgeschiedenis als Paul Klee en Kandinsky.

In 1927 vestigt Paul Citroen zich in Nederland te Amsterdam, waar hij aanvankelijk vooral bezig is met fotografie. In 1933 sticht hij "de Nieuwe Kunstschool", een vervolg op de Bauhausrichting. Echter moet deze school in 1937 sluiten. Vanaf 1935 tot 1960 is hij, met onderbrekingen, docent aan de Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. 
Als docent aldaar is hij een van de drijvende krachten achter de beweging die nu de Nieuwe Haagse School genoemd wordt.  Hij publiceert artikelen en boeken over kunst en is werkzaam als schilder en tekenaar van landschappen, maar zijn portretten maken hem beroemd. 


Het werk van Paul Citroen bevindt zich in vele museale, bedrijfs- en particuliere collecties, o.a. in de Rijkscollectie. In 1950 en 1956 behaalde hij de Jacob Marisprijs.

#kunst #gesigneerdboek #PaulCitroen #hardcover #kunstgroepwassenaar #nieuwehaagseschool #nieuwezakelijkheid #1945t/m1999 #artietamicitiae #pulchristudio #bkvk #arta 

Schilderijen, Grafiek, Boeken, Fotografie

Paul Citroen groeide op in Berlijn waar hij reeds op jonge leeftijd met Kunst en Literatuur in aanraking kwam. Paul Citroen studeerde aan de Kunsthochschule te Berlijn. Als medeoprichter van een Kunstboekhandel in Berlijn, kwam hij in aanraking met vele vernieuwende kunstenaars, waaronder de leden van de DaDa beweging. Onder invloed van deze omgeving begon Paul Citroen weer te tekenen en werd toegelaten tot de beroemde Bauhaus opleiding in Weimar, waar hij les kreeg van grootheden uit de kunstgeschiedenis als Paul Klee en Kandinsky.

In 1927 vestigt Paul Citroen zich in Nederland, Amsterdam waar hij aanvankelijk vooral bezig is met fotografie. In 1933 is hij mede oprichter van de ?Nieuwe Kunstschool? die echter in 1937 moest sluiten. Hierna wordt Paul Citroen docent aan de Haagse Kunstacademie tot 1960 (m.u.v. de oorlogsjaren).

Als docent aan de Haagse Kunstacademie is hij een van de drijvende krachten achter de beweging die nu de ?Nieuwe Haagse School? genoemd wordt. Paul Citroen was vooral bekend vanwege zijn vele portretten die hij maakte.

Het werk van Paul Citroen bevindt zich in vele museale, bedrijfs- en particuliere collecties, o.a. in de Rijkscollectie. In 1950 en 1956 behaalde hij de Jacob Marisprijs.

Conditie
ConditieGoed
Bij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item. 
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Heeze, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 8,95
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 22,50
Europese Unie € 25,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHEEZE,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd3-4-2024 om 9:49
Eindtijd17-4-2024 om 22:56
Biedingen (6)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken