Friso ten Holt (1921-1997)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Friso ten Holt
Friso ten Holt (1921-1997)

Friso ten Holt (1921-1997)

Friso ten HOLT (Argèles-Gazost 1921 - Callantsoog 1997)

Friso ten Holt volgde zijn opleiding aan de Rijksacademie in Amsterdam. Hij heeft lesgegeven aan de Gerrit Rietveld academie, en was hoogleraar aan de Rijksacademie te AmsterdamFriso ten Holt woonde en werkte in Bergen en Amsterdam.

Holt, maakte reizen naar Frankrijk en Italie. Hij was gefascineerd door de balans in een compositie, het vinden van dat evenwicht was zijn voortdurende zoektocht. Wolkenluchten, portretten, stillevens, landschappen met strand, duinen en polders met daarboven altijd weer wolken. Ten Holt heeft de ramen van de Sint Bavo kerk in Haarlem ontworpen.

Exposities en prijzen:

Zijn werk is in bezit van o.a. Haags Gemeente Museum Rijksmuseum Kruller Muller Rijkscollectie Museum Henriette Polak Kunst openbare ruimte Amsterdam

Aangeboden items
1
Verkochte items
21
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Friso ten Holt - 'Rode zuringvelden' - aquarel 1973 kopen? Bied vanaf 375!
Friso ten Holt (1921-1997) Nederlands 'Rode zuringvelden' - aquarel 1973
Techniek Aquarel
Afmetingen 40 x 50 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 375
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Friso ten Holt

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Friso ten Holt? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Friso ten Holt. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Friso ten Holt en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Friso ten Holt te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Friso ten Holt!

Volg het aanbod kunst van Friso ten Holt te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Friso ten Holt te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Friso ten Holt instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Friso ten Holt kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Friso ten Holt!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Friso ten Holt kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Friso ten Holt en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Friso ten Holt via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Friso ten Holt of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Friso ten Holt?

Kunst kopen van Friso ten Holt begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Friso ten Holt, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Friso ten Holt. Om meer kans te maken om de Friso ten Holt te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Friso ten Holt! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.