Michel Cardenas (1934-2015)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Michel Cardenas
Michel Cardenas (1934-2015)

Michel Cardenas (1934-2015)

Michel CÁRDENAS (Espinal 1934 - Amsterdam 2015)

schilder, videokunst, pop art

Opleiding: Michel Cardena heeft zijn opleiding gevolgd aan de Escuela de Bellas Artes Bogota. Cardena heeft 20 jaar les gegeven aan onder andere de AKI Enschede en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. In 1986, besloot hij weer terug te gaan naar zijn oorspronkelijke kunstdiscipline: de schilderkunst.

Michel Cardena is in 1962 naar Nederland gekomen vanuit Colombia. Nederland was aantrekkelijk voor kunstenaars in die tijd. In 1964 – 1964 deed Cardena mee aan de tentoonstelling Pop Art en Nieuw Realisme die via Rotterdam, Den Haag verder reisde naar alle grote musea in Brussel, Wenen en Berlijn.

Nederland was nog niet helemaal gewend aan de pop art invloeden, tijdens de tentoonstelling ‘Momentopname No. 5 in het Stedelijk Museum Amsterdam 1989’ schreef Wim Beeren het volgende. "Nederland had nog nauwelijks vernomen van Pop Art, Nieuw Realisme of Duchamp toen Michel Cardena uit Colombia ons land binnenkwam, met een enorme bagage aan kennis over de nieuwe ontwikkelingen in de kunst. In 1962".

Cardena was een van de pioniers van de videokunst en zijn videowerken waren in 1981 te zien in het Museum of Modern Art in New York. Warmte als beeldend elemente was voor Cardena erg belangrijk en daardoor een grote inspiratiebron als beeldend element. Het verwarmen van mensen of objecten, hiermee wilde Michel Cardena de kille afstand die hij ervoer bij de Nederlandse samenleving na zijn immigratie verbeelden. Door dat hij zijn werk op warmte inspireerde probeerde hij dit gegeven te laten smelten. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld dat Cardena in een fluxusachtige happeng de Mont Blanc verwarmde.

Exposities en prijzen

De witte Raaf

De Appel Arts Centre

Aangeboden items
1
Verkochte items
20
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  Colombiaans Colombiaans  
Links
Favoriet
filters
Michel Cardenas - Zeefdruk, Zonder titel kopen? Bied vanaf 45!
Michel Cardenas (1934-2015) Nederlands Colombiaans Zeefdruk, Zonder titel
TechniekZeefdruk
Afmetingen45 x 56 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 45
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Michel Cardenas

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Michel Cardenas? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Michel Cardenas. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Michel Cardenas en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Michel Cardenas te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Michel Cardenas!

Volg het aanbod kunst van Michel Cardenas te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Michel Cardenas te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Michel Cardenas instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Michel Cardenas kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Michel Cardenas!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Michel Cardenas kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Michel Cardenas en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Michel Cardenas via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Michel Cardenas of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Michel Cardenas?

Kunst kopen van Michel Cardenas begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Michel Cardenas, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Michel Cardenas. Om meer kans te maken om de Michel Cardenas te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Michel Cardenas! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.