Pierre Alechinsky (1927)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Pierre Alechinsky
Pierre Alechinsky (1927)

Pierre Alechinsky (1927)

Kunstschilder, Graficus, Tekenaar

Pierre ALECHINSKY (Brussel 1927)

Biografie / Opleiding

Alechinsky volgde van 1944 tot 1948 een opleiding aan de École Nationale Supérieure des Arts Visuels La Cambre in Brussel. Na het voltooien van zijn opleiding werd Alechinsky in 1949 lid van de Cobra groep (CoBrA= Copenhagen Brussel Amsterdam) en was hij de belangrijkste vertegenwoordiger van Cobra in Brussel. Alechinsky deed mee of organiseerde de belangrijke Cobra tentoonstellingen in Brussel in de begin 50er jaren.

Na de Cobra periode wordt het werk van Alechinsky abstracter en meer expressionistisch, mede onder invloed van zijn verblijf in Parijs. Onder invloed van onder andere Walasse Ting werkt hij in de jaren 60 steeds meer op basis van oosterse technieken. Japanse en Chinese (kalligrafie-) kunst hebben een sterke invloed op zijn werk.

Exposities en prijzen

Het werk van Alechinsky heeft internationale naam en faam en hij heeft vele tentoonstellingen in binnen en buitenland op zijn naam staan. Onder andere een grote solotentoonstelling in Museum van Schone Kunsten in Brussel. Zijn werk bevindt zich dan ook in de collectie van de grote musea voor moderne kunst in de hele wereld.

Aangeboden items
4
Verkochte items
319
Nationaliteit
BelgischBelgisch  
Links
Favoriet
FA. (415 x Favoriet)
filters
4 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid
Pierre Alechinsky - SET van Drie Kleurenoffset-litho,s PARIS-GREAT en INVISIBLE uit 1978 kopen? Bied vanaf 55!
Pierre Alechinsky - SET van Drie Kleurenoffset-litho,s PARIS-GREAT en INVISIBLE uit 1978Prenten & Uitgaves

Geplaatst doorkleurrijkekunstfriesland

Eindtijd 02-12-2022 om 21:09

Jaartal1978
TechniekOffset
Afmetingen78 cm x 48 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
IngelijstNiet Ingelijst
Pierre Alechinsky - zonder titel maar met lijst! kopen? Bied vanaf 995!
Pierre Alechinsky - zonder titel maar met lijst!Grafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorKunstbedrijf

Eindtijd 12-12-2022 om 20:41

Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
Afmetingen75 cm x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Pierre Alechinsky

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Pierre Alechinsky? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Pierre Alechinsky. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Pierre Alechinsky en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Pierre Alechinsky te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Pierre Alechinsky!

Volg het aanbod kunst van Pierre Alechinsky te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Pierre Alechinsky te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Pierre Alechinsky instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Pierre Alechinsky kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Pierre Alechinsky!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Pierre Alechinsky kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Pierre Alechinsky en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Pierre Alechinsky via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Pierre Alechinsky of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Pierre Alechinsky?

Kunst kopen van Pierre Alechinsky begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Pierre Alechinsky, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Pierre Alechinsky. Om meer kans te maken om de Pierre Alechinsky te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Pierre Alechinsky! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.