Theo van Doesburg (1883-1931)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Theo van Doesburg
Theo van Doesburg (1883-1931)

Theo van Doesburg (1883-1931)

Kunstenaar

Theo van DOESBURG (Utrecht 1883 - Davos 1931)

Theo van Doesburg was een Nederlandse kunstschilder, architect en kunstcriticus die bekend werd als oprichter van het kunsttijdschrift en de gelijknamige kunstenaarsbeweging De Stijl. Hij was autodidact en begon al vroeg in zijn leven met publiceren over kunst. Kandinsky werd door hem erg bewonderd. Zelf schilderde hij ook veel, op een abstract-geometrische manier, waarbij hij zich ook door het uit Rusland komende constructivisme liet beïnvloeden. In 1917 richtte hij samen met Anthony Kok en Piet Mondriaan het tijdschrift 'De Stijl' op, waarna hij door Europa ging om de beweging 'De Stijl' te bevorderen. Door een breuk in de jaren '20 scheidde Van Doesburg zich van De Stijl af. In 1930 kwam hij met een nieuwe stijl en een nieuw kunstbegrip, Concrete Kunst. Van Doesburg staat bekend als iemand die met veel geestdrift de Nederlandse kunst heeft bevorderd.

Aangeboden items
1
Verkochte items
3
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (44 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Theo van Doesburg - 4 gratis verzonden boeken kopen? Bied vanaf 50!
Theo van Doesburg - 4 gratis verzonden boekenKunstboeken
Geplaatst doorMiles
Eindtijd 10-11-2022 om 20:41
Jaartal1983
TechniekSoftcover
Afmetingen27 cm x 21 cm (h x b)

Kunst kopen van Theo van Doesburg

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Theo van Doesburg? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Theo van Doesburg. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Theo van Doesburg en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Theo van Doesburg te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Theo van Doesburg!

Volg het aanbod kunst van Theo van Doesburg te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Theo van Doesburg te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Theo van Doesburg instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Theo van Doesburg kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Theo van Doesburg!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Theo van Doesburg kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Theo van Doesburg en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Theo van Doesburg via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Theo van Doesburg of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Theo van Doesburg?

Kunst kopen van Theo van Doesburg begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Theo van Doesburg, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Theo van Doesburg. Om meer kans te maken om de Theo van Doesburg te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Theo van Doesburg! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.