Co Westerik - Gemengde techniek op papier: Hommage a Samuel Beckett (design voor een poster) - Verkocht

Co Westerik - Gemengde techniek op papier: Hommage a Samuel Beckett (design voor een poster) kopen? Bied vanaf 595!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Co Westerik - Gemengde techniek op papier: Hommage a Samuel Beckett (design voor een poster) kopen? Bied vanaf 595!
Co Westerik - Gemengde techniek op papier: Hommage a Samuel Beckett (design voor een poster) kopen? Bied vanaf 595!Co Westerik - Gemengde techniek op papier: Hommage a Samuel Beckett (design voor een poster) kopen? Bied vanaf 595!Co Westerik - Gemengde techniek op papier: Hommage a Samuel Beckett (design voor een poster) kopen? Bied vanaf 595!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Co Westerik (1924-2018)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Jaartal1986
TechniekPastel/Krijt
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpPortret
IngelijstIngelijst
Afmetingen20.5 x 14.5 cm (h x b)
Incl. lijst48 x 33.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Gemengde techniek van Co Westerik. Afmetingen werk incl. lijst: H48 x b33.5cm. Titel: Hommage a samuel Beckett (design voor een poster Samuel beckett festival).

Afmetingen voorstelling: H20.5 x b14.5cm. Het werk is rechts onder met initialen gesigneerd  door de kunstenaar.  De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Passe-partout/lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Bij foto's van ingelijste werken kan spiegeling zichtbaar zijn.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Jacobus (Co) Westerik (Den Haag, 2 maart 1924 – Rotterdam, 10 september 2018) was een Nederlands schilder. Hij kreeg zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Na zijn afstuderen in 1947 maakte Westerik het schilderij De Visvrouw, waarmee hij in 1951 de Jacob Marisprijs voor de schilderkunst won. In 1953 en 1954 werd hem de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst verleend. Dit maakte een stroom van positieve en vooral ook negatieve publiciteit los in besprekingen in de dagbladen. Ondanks dat laatste werd zijn werk aangekocht door musea, waaronder het Kunstmuseum Den Haag, Stedelijk Museum Amsterdam en Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam, en particuliere verzamelaars.

Westerik maakte schilderijen, aquarellen, tekeningen, litho’s en etsen. Hij werkte dagelijks, de helft van het jaar in zijn atelier in Rotterdam en de zomermaanden in Zuid-Frankrijk.

Van 1958 tot 1971 was Westerik docent modeltekenen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Met de Haagse kunstenaars Herman Berserik, Jan van Heel, Willem Hussem en Jaap Nanninga maakte Westerik deel uit van de groep Verve. Hij was klasgenoot van Cornelis Zitman, Henk Peeters en Toon Wegner met wie hij ook reisde.

Westerik kreeg uit zijn huwelijk met schilderes Hens de Jong drie dochters en uit zijn tweede huwelijk met galeriehoudster Fenna de Vries twee zonen. Zijn oudste dochter overleed in 1992.

Westerik zelf overleed op ruim 94-jarige leeftijd in 2018, na langere tijd ziek geweest te zijn

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,50
Naar België € 28,95
Naar Duitsland € 28,95
Europese Unie € 28,95
Wereldwijd € 65,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd8-10-2022 om 17:37
Eindtijd31-10-2022 om 10:20
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken