Hannes Postma - Dame met hoed, Kleurenlitho - Verkocht

Hannes Postma - Dame met hoed, Kleurenlitho kopen? Bied vanaf 30!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Hannes Postma - Dame met hoed, Kleurenlitho kopen? Bied vanaf 30!
Hannes Postma - Dame met hoed, Kleurenlitho kopen? Bied vanaf 30!Hannes Postma - Dame met hoed, Kleurenlitho kopen? Bied vanaf 30!Hannes Postma - Dame met hoed, Kleurenlitho kopen? Bied vanaf 30!Hannes Postma - Dame met hoed, Kleurenlitho kopen? Bied vanaf 30!Hannes Postma - Dame met hoed, Kleurenlitho kopen? Bied vanaf 30!Hannes Postma - Dame met hoed, Kleurenlitho kopen? Bied vanaf 30!Hannes Postma - Dame met hoed, Kleurenlitho kopen? Bied vanaf 30!Hannes Postma - Dame met hoed, Kleurenlitho kopen? Bied vanaf 30!Hannes Postma - Dame met hoed, Kleurenlitho kopen? Bied vanaf 30!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Hannes Postma (1933-2020)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
DragerGeschept Papier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen56.5 x 76.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage171/190


Gemonogrammeerd en genummerd in potlood 'HP 171/190'
Hannes Postma verwierf in de jaren zestig internationale bekendheid met series grote kleuretsen. Tussen 1970 en 1978 maakte hij zijn ‘zeeschilderijen’. Dit leidde in 1973 tot de Hoek van Hollandse School. Met enkele oud leerlingen van de Rotterdamse academie vormde hij een anarchistische kunstgroepje, dat tot doel had elke invloed van buiten (docenten, tradities) uit te sluiten. Na verloop van tijd ging iedereen weer zijn eigen weg en Hannes Postma zocht aansluiting bij de Nieuwe Figuratie.
Opvallende overeenkomsten in het werk van schilders die tot de Nieuwe Figuratie worden gerekend zijn: de combinatie van figuratieve en abstracte elementen, een spanning tussen het platte vlak en de illusie van ruimte, fel kleurgebruik, scherpe contouren en popart elementen.
Hannes Postma volgde een opleiding op de Rijksacademie in Amsterdam. Gedurende de periode 1971-1988 was hij docent op de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam.

Conditie
ConditieGoed
Het werk heeft aan de rechterzijkant wat vouwtjes.
Zie de foto's voor een goede indruk.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 14,50
Naar Duitsland € 16,50
Europese Unie € 25,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd28-12-2022 om 23:18
Eindtijd10-1-2023 om 22:45
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken