Jan Montyn - Kleurenets, Zomer - Verkocht

Jan Montyn - Kleurenets, Zomer kopen? Bied vanaf 80!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Jan Montyn - Kleurenets, Zomer kopen? Bied vanaf 80!
Jan Montyn - Kleurenets, Zomer kopen? Bied vanaf 80!Jan Montyn - Kleurenets, Zomer kopen? Bied vanaf 80!Jan Montyn - Kleurenets, Zomer kopen? Bied vanaf 80!Jan Montyn - Kleurenets, Zomer kopen? Bied vanaf 80!Jan Montyn - Kleurenets, Zomer kopen? Bied vanaf 80!Jan Montyn - Kleurenets, Zomer kopen? Bied vanaf 80!Jan Montyn - Kleurenets, Zomer kopen? Bied vanaf 80!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan Montyn (1924-2015)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1989
TechniekEts
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpLandschap
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen65 x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage42/90


Jan Montyn (Oudewater, 1924 - 2015)

Stilistisch gezien is het werk van Montyn niet onder te brengen in een bepaalde richting of stroming in de beeldende kunst. Aanvankelijk werkte hij heel traditioneel en figuratief, maar aan het begin van de jaren zestig kiest hij voor een gestileerde, vaak abstracte beeldtaal vol persoonlijke tekens en symbolen. Grafiek hanteert hij niet uitsluitend als een vermenigvuldigingstechniek, maar als een medium om te komen tot een eigen stijl met een eigen idioom. De eerste experimenten met de etstechniek worden zonder kleur uitgevoerd, maar langzamerhand wordt de kleur een wezenlijk onderdeel van zijn werk. Kleur, vorm, lijn en inhoud worden op monumentale wijze samengevoegd tot een geabstraheerde beeldtaal. Op zinken platen werkt Montyn met gemengde etstechnieken zoals droge naald, aquatint en tailledouche. Zelf bedacht is de methode van het afdrukken van meerdere etsplaten op een grote plaat. Montyn drukt zijn prenten altijd zelf in kleine oplagen. Het belangrijkste thema in zijn werk is het landschap, als de projectie van de menselijke emotie. Montyn mediteert als het ware over het landschap. Zijn verbondenheid met het landschap en de aarde blijkt onder meer uit zijn voorkeur voor de kleur omber die voor hem de aarde en alles wat daarmee samenhangt symboliseert. Verre reizen, in het bijzonder naar Zuidoost Azië, zijn een belangrijke inspiratiebron in zijn werk. In Zuid Frankrijk, Thailand en Nederland heeft hij min of meer vaste verblijfplaatsen.


Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 14,50
Naar Duitsland € 16,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd21-7-2021 om 21:29
Eindtijd1-9-2021 om 20:37
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken