Jan Schoonhoven - en anderen - Tentoonstellingscatalogi 'nul negentienhonderd vijf en zestig' - Verkocht

Jan Schoonhoven - en anderen - Tentoonstellingscatalogi 'nul negentienhonderd vijf en zestig' kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Kunstboeken

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Jan Schoonhoven - en anderen - Tentoonstellingscatalogi 'nul negentienhonderd vijf en zestig' kopen? Bied vanaf 1!
Jan Schoonhoven - en anderen - Tentoonstellingscatalogi 'nul negentienhonderd vijf en zestig' kopen? Bied vanaf 1!Jan Schoonhoven - en anderen - Tentoonstellingscatalogi 'nul negentienhonderd vijf en zestig' kopen? Bied vanaf 1!Jan Schoonhoven - en anderen - Tentoonstellingscatalogi 'nul negentienhonderd vijf en zestig' kopen? Bied vanaf 1!Jan Schoonhoven - en anderen - Tentoonstellingscatalogi 'nul negentienhonderd vijf en zestig' kopen? Bied vanaf 1!Jan Schoonhoven - en anderen - Tentoonstellingscatalogi 'nul negentienhonderd vijf en zestig' kopen? Bied vanaf 1!Jan Schoonhoven - en anderen - Tentoonstellingscatalogi 'nul negentienhonderd vijf en zestig' kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan Schoonhoven (1914-1994)
TypeKunstboeken
Jaartal1965
TechniekOverig
Afmetingen27.5 cm x 18.5 cm (h x b)
Lot van twee tentoonstellingscatalogi 'Nul negenhonderd vijf en zestig' deel 1 (teksten) en deel 2 (foto's), door het Stedelijk Museum Amsterdam, 1965.

Nul betekend een nieuwe start, eerder een idee dan een bepaalde stijl of vorm, het afstand doen van wat geen levensvatbaarheid meer heeft. De kunstenaar treedt terug en de gemeenschappelijke gedachten inspireren tot haast anonieme werken. Zo ontstaan er objecten, oppervlakken, structuren, vibraties en reflecties die niet meer lijken op de traditionele beeldende kunst. 
De bedoeling van deze tentoonstelling was het laten zien van zoveel mogelijk laatste werk van de deelnemende kunstenaars. Het doel was een overzicht te geven van de stromingen die zich tot dusverre presenteerden onder namen als zero, nul, nouveau réalisme, nouvelle tendence en arte programmata. 

Catalogus deel 1 geeft een overzicht van de kunstenaars die deelnamen aan deze tentoonstelling en deel 2 bevat foto's van de werken die onderdeel waren van deze tentoonstelling.

ZZCAT

Dit item wordt geveild door Kunstveiling in opdracht van de inbrenger. Voor items aangeboden door de Veilingmeester of Veilingmeester_Collecties zelf, gelden de volgende voorwaarden:

Indien van toepassing op het aangeboden item zijn de volgende voorwaarden van kracht:

Bij ingelijst werk of werk in Passe-partout: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Passe-partouts worden op geen enkele manier gegarandeerd en ook niet altijd meegezonden.

Bij werk in oplage:  Het oplagenummer op de foto kan afwijken van het hierboven genoemde correcte oplagenummer. Als wij meerdere exemplaren hebben in gelijke conditie, maken wij niet voor elk blad een nieuwe foto.

Afhandeling: Wanneer u de hoogste bieder bent, ontvangt u na afloop van de veiling per e-mail van ons een factuur voor de aangekochte werken. Hierin vindt u de details m.b.t. de betaling en de afhandeling.

Bezichtigen: De aankoop valt onder de aankoopgarantie van Kunstveiling. Wilt u toch een werk bezichtigen voordat u een bod uitbrengt, dan is dat mogelijk op afspraak op de vestiging van Kunstveiling in Amstelveen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Vragen: Wij streven ernaar zo veel mogelijk informatie te geven in de veilingomschrijving. Heeft u echter nog vragen, gebruik dan de button ‘Vraag de verkoper’ om contact met ons op te nemen. Andere items die wij aanbieden, kunt u bekijken door op de naam van de verkoper te klikken.

Volgrecht: Voor werken met een totale prijs (inclusief veilingkosten maar exclusief BTW) boven de 3000,- euro, is het wettelijk Volgrecht van maximaal 4% van toepassing. Het volgrecht dient betaald te worden door de koper. Kunstveiling zal zorg dragen voor de financiële afwikkeling van de Volgrecht-vergoeding volgens de vastgelegde bepalingen.

Voor internationale kopers: Dit item wordt aangeboden door Kunstveiling.nl. Indien u het item wint, ontvangt u een Nederlandse aankoopfactuur van Kunstveiling.nl.

ConditieRedelijk
Catalogus deel 1 bevat een aantal krassen op het voorblad. Bevat een vlek bij de band op de eerste vier pagina's.
Catalogus deel 2 bevat een aantal leessporen.

Let op: beide catalogi hebben pagina's die los zitten van de band. Bij deel 2 zit ook het voorblad los. 
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmstelveen,  Nederland
VerzendingWereldwijd
Veilinggegevens
Starttijd27-3-2023 om 9:39
Eindtijd8-4-2023 om 20:33
Biedingen (6)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.