Chris de Moor (1899-1981)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Chris de Moor
Chris de Moor (1899-1981)

Chris de Moor (1899-1981)

Kunstschilder, Graficus

Chris de MOOR (Rotterdam 1899 - Amsterdam 1981)

De Moor volgde eerst lessen bij de schilder August Willem van Voorden en zijn achterneef Pieter Cornelis de Moor, waarna hij ging studeren aan de Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam bij Alexander van Maasdijk.

Hij werd onderscheiden met het "Erediploma" voor geweven stoffen op de Wereldtentoonstelling van 1937 in Parijs. De Moor was verbonden aan de Vrije Academie te Den Haag als leraar figuurtekenen van 1946 tot en met 1951. Van 1951 tot 1964 was hij esthetisch adviseur bij de PTT. Hij formuleerde in 1960 de 'twaalf geboden voor de postzegelontwerper?.

Hij nam deel aan diverse solo- en groepstentoonstellingen, o.m. in het Gemeentemuseum Den Haag (1967), Rotterdam Museum Boymans Van Beuningen en Amsterdam in het Stedelijk Museum (1962).Hij was vanaf 1956 onder meer lid van de groep Verve, de Haagse Kunstkring en Pulchri Studio in Den Haag en sloot zich in 1965 aan bij de kunstenaarsgroep Fugare (65-67). De Moor werd in 1962 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. In 1963 was hij medeoprichter van de groep 10 gouachisten.De Moor ging na 1966 in Itali_ wonen en werken, waar hij zeer ge_nspireerd werd door het 16de-eeuwse beeldenpark van Bomarzo.WerkHij schilderde, tekende en aquarelleerde onder meer portretten, figuren, stillevens en landschappen. Aanvankelijk deed hij dit in de stijl van het zakelijke realisme, later (na 1945) meer in de stijl van het abstracte expressionisme. Hij wordt gerekend tot de Nieuwe Haagse School. De Moor was tevens ontwerper van wandtapijten, muurschilderingen en glas-in-loodramen.

Aangeboden items
2
Verkochte items
34
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Chris de Moor - Italiaans landschap kopen? Bied vanaf 150!
Chris de Moor (1899-1981) Nederlands Italiaans landschap
TechniekOlieverf
Afmetingen30 cm x 40 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 150
Bied mee Bied mee
Chris de Moor - olieverf op doek: Concours d'elegance (nette lijst!) kopen? Bied vanaf 1650!
Chris de Moor (1899-1981) Nederlands olieverf op doek: Concours d'elegance (nette lijst!)
TechniekOlieverf
Afmetingen83 cm x 102 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 1.650
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Chris de Moor

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Chris de Moor? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Chris de Moor. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Chris de Moor en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Chris de Moor te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Chris de Moor!

Volg het aanbod kunst van Chris de Moor te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Chris de Moor te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Chris de Moor instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Chris de Moor kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Chris de Moor!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Chris de Moor kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Chris de Moor en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Chris de Moor via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Chris de Moor of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Chris de Moor?

Kunst kopen van Chris de Moor begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Chris de Moor, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Chris de Moor. Om meer kans te maken om de Chris de Moor te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Chris de Moor! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.