Ferdinand Oldewelt (1857-1935)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Ferdinand Oldewelt
Ferdinand Oldewelt (1857-1935)

Ferdinand Oldewelt (1857-1935)

Kunstschilder, Graficus, Tekenaar

Ferdinand OLDEWELT

Schilder, aquarellist, etser, tekenaar.

Ferdinand Gustaaf Willem Oldewelt werd geboren in 1857 te Amsterdam en is overleden in 1935 te Laren.

Opleiding: Van 1871 tot 1878 ging Oldewelt naar de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Ook ging hij naar de Academie in Antwerpen. Oldewelt woonde en werkte in Amsterdam, Antwerpen, Haarlem, Groningen, Rotterdam en Laren.

Van 1872 tot 1935 was Ferdinand Oldewelt actief als schilder, etser, tekenaar en aquarellist van (bloem)stillevens, figuur- en genrevoorstellingen, landschappen, portretten en stadsgezichten. In 1890 was hij een van de eersten die schildede in Laren, dat later een kunstenaarsdorp zou worden. Hij ging hier echter pas in 1922 wonen. Van 1891 tot 1896 was Oldewelt tekenleraar aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem, vanaf 1896 doceerde hij aan de Academie Minerva te Groningen, waar hij later ook directeur werd. Van 1903 tot 1922 was hij hoofdleraar aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hij was lid van Arti et Amicitiae, waar hij vanaf 1893 tweede secretaris was. Tevens was hij lid van Kunstgezelschap M.A.B., Pulchri Studio en de Vereeniging van Beeldende Kunstenaars Laren-Blaricum.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
0
Verkochte items
29
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (5 x Favoriet)
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Ferdinand Oldewelt (1857-1935) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 29 items van Ferdinand Oldewelt (1857-1935) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Ferdinand Oldewelt

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Ferdinand Oldewelt? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Ferdinand Oldewelt. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Ferdinand Oldewelt en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Ferdinand Oldewelt te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Ferdinand Oldewelt!

Volg het aanbod kunst van Ferdinand Oldewelt te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Ferdinand Oldewelt te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Ferdinand Oldewelt instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Ferdinand Oldewelt kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Ferdinand Oldewelt!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Ferdinand Oldewelt kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Ferdinand Oldewelt en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Ferdinand Oldewelt via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Ferdinand Oldewelt of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Ferdinand Oldewelt?

Kunst kopen van Ferdinand Oldewelt begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Ferdinand Oldewelt, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Ferdinand Oldewelt. Om meer kans te maken om de Ferdinand Oldewelt te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Ferdinand Oldewelt! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.