Hendrik Petrus Berlage (1856-1934)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Hendrik Petrus Berlage
Hendrik Petrus Berlage (1856-1934)

Hendrik Petrus Berlage (1856-1934)

Designer, Kunstenaar

Ontwerper Hendrik Petrus Berlage is bekend van zijn werk als kunstenaar, architect en meubelontwerper. Zijn bekendste ontwerp is misschien wel de Beurs van Amsterdam (1903). Berlage werd in 1856 geboren in Amsterdam, waar hij voor zijn studie aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten naar terugkeerde. Later studeerde hij ook aan de Eidgenössische Polytechnische Schule in Zürich, waar hij in aanraking kwam met het werk van Gottfried Semper en Eugène Viollet-le-Duc. In de jaren negentig van de negentiende eeuw werkte hij voor en samen met architect Th. Sanders.

In 1889 werd hij zelfstandig en wijdde zich aan de ontwikkeling van een nieuwe bouwstijl: de Nieuwe Zakelijkheid. Hiermee stond hij aan de voet van de rationalistische bouwstijl die zo belangrijk was voor de Amsterdamse School. Zijn ideeën over bouw, functionaliteit en decoratie gebruikte hij ook voor het ontwerpen van objecten en gebruiksvoorwerpen zoals meubilair en serviezen.

Aangeboden items
1
Verkochte items
1
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Hendrik Petrus Berlage (1856-1934) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.
Internationaal worden wel 1 items aangeboden. Klik hier om deze te bekijken.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Hendrik Petrus Berlage (1856-1934) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Er zijn 14 mensen die Hendrik Petrus Berlage (1856-1934) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Hendrik Petrus Berlage

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Hendrik Petrus Berlage? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Hendrik Petrus Berlage. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Hendrik Petrus Berlage en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Hendrik Petrus Berlage te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Hendrik Petrus Berlage!

Volg het aanbod kunst van Hendrik Petrus Berlage te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Hendrik Petrus Berlage te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Hendrik Petrus Berlage instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Hendrik Petrus Berlage kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Hendrik Petrus Berlage!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Hendrik Petrus Berlage kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Hendrik Petrus Berlage en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Hendrik Petrus Berlage via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Hendrik Petrus Berlage of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Hendrik Petrus Berlage?

Kunst kopen van Hendrik Petrus Berlage begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Hendrik Petrus Berlage, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Hendrik Petrus Berlage. Om meer kans te maken om de Hendrik Petrus Berlage te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Hendrik Petrus Berlage! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.