• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Melle Oldeboerrigter

Melle Oldeboerrigter (1908-1976)

0 aangeboden items / 73 verkochte items

FA. (48 x Favoriet)

Melle OLDEBOERRIGTER (Amsterdam 1908 - Amsterdam 1976)

Graficus, schilder, typograaf.

Opleiding: Melle volgde vanaf 1922 zijn opleiding aan de Amsterdamse Grafische School, waar hij het vak van letterzetter leerde. In de avonduren volgde hij cursussen vaktekenen en lithografie. Als schilder is hij autodidact. Hij woonde en werkte in Amsterdam.

In 1930 startte Melle als letterzetter bij De Arbeiderspers. Hij werd later opmaker bij dagblad Het volk. Sinds 1936 is Melle ook gaan schilderen. Na de oorlog legde hij zich volledig toe op kunst, hij zag zichzelf als een ?visionair schilder.? In de jaren ?60 werd hij bekend om zijn zeer surrealistische afbeeldingen en stillevens van dieren, figuren, landschappen. Erotiek speelt een belangrijke rol in zijn werk. Melle was zo succesvol dat kopers op wachtlijsten kwamen en hij weigerde om aan de vermaarde kunstverzamelaar Peggy Guggenheim werk te verkopen. Melle van 1953 tot 1968 docent letterzetten en van 1968 tot 1973 docent schilderen en vrije grafiek aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs te Amsterdam (vanaf 1968 de Gerrit Rietveld Academie).

Exposities en prijzen:

Werk van Melle was onderdeel van een aantal exposities in onder andere het Rijksmuseum, Stedelijk Museum Amsterdam, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, Rijksmuseum Twenthe en Gemeentemuseum Den Haag. In 1972 vond een eerste overzichtstentoonstelling van zijn werk plaats in het Stedelijk Museum Amsterdam. Ook is zijn werk na zijn dood nog vaak tentoongesteld, waarvan zes solotentoonstellingen waren. In 2008/2009 was er in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem de grootste overzichtstentoonstelling van zijn werk, ter gelegenheid van Melle's honderdste geboortejaar.

Een aan Melle gewijde website is te vinden op: tranendal.nl/melle

Nationaliteit / school

Nederlands


Momenteel worden er helaas geen items van Melle Oldeboerrigter (1908-1976) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod .

Er zijn 73 items van Melle Oldeboerrigter (1908-1976) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 48 mensen die Melle Oldeboerrigter (1908-1976) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

undefined

Nieuw aanbod

undefined

Populaire items

undefined

Exclusief aanbod

undefined

Vanaf 1 euro bieden

undefined

Aftersale

undefined

CoBrA Kunst

undefined

Exclusieve Grafiek

undefined

Sculpturen & Objecten

undefined

Sieraden & Juwelen

undefined

Vinyl

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.