Nicolaas Syvert Bastert (1854-1939)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Nicolaas Syvert Bastert
Nicolaas Syvert Bastert (1854-1939)

Nicolaas Syvert Bastert (1854-1939)

Syvert Nicolaas BASTERT (Maarsseveen 1854 – Loenen aan de Vecht 1939)

Nicolaas Bastert was een Nederlands kunstschilder, vooral bekend om zijn gezichten langs de rivier de Vecht. Hij wordt gerekend tot de 'nabloei' van de Haagse School. Aanvankelijk leek hij ook de handel in te willen gaan, maar besloot hij na een ontmoeting met de jonge kunstschilder Geo Poggenbeek een carrière in de schilderkunst te beginnen. In 1876 werd hij toegelaten tot de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam. In 1878 reisde Bastert met zijn vriend Poggenbeek door Zwitserland, Italië en Frankrijk, Eerst werkten beide kunstenaars samen in een atelier in Amsterdam, later zou Bastert zijn eigen Atelier in Den Haag krijgen. Hij maakte vooral veel riviergezichten bij de Vecht, niet allen in Breukelen maar ook in Maarssen en Nieuwersluis. Hij werd ook wel "De koning van het licht". Vanaf 1885 werd er regelmatig werk van hem verkocht. Dit stelde hem in staat in alle rust een eigen stijl te ontwikkelen. Bastert won gouden medailles op tentoonstellingen in Amsterdam, München en Parijs. Hij was lid van verdiensten van de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam, van Arti et Amicitiae te Amsterdam en van de Pulchri Studio in Den Haag, waarvan de meeste Haagse Scholers lid waren.

Aangeboden items
0
Verkochte items
0
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Nicolaas Syvert Bastert (1854-1939) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Nicolaas Syvert Bastert (1854-1939) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Er zijn 22 mensen die Nicolaas Syvert Bastert (1854-1939) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Nicolaas Syvert Bastert

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Nicolaas Syvert Bastert? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Nicolaas Syvert Bastert. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Nicolaas Syvert Bastert en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Nicolaas Syvert Bastert te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Nicolaas Syvert Bastert!

Volg het aanbod kunst van Nicolaas Syvert Bastert te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Nicolaas Syvert Bastert te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Nicolaas Syvert Bastert instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Nicolaas Syvert Bastert kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Nicolaas Syvert Bastert!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Nicolaas Syvert Bastert kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Nicolaas Syvert Bastert en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Nicolaas Syvert Bastert via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Nicolaas Syvert Bastert of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Nicolaas Syvert Bastert?

Kunst kopen van Nicolaas Syvert Bastert begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Nicolaas Syvert Bastert, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Nicolaas Syvert Bastert. Om meer kans te maken om de Nicolaas Syvert Bastert te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Nicolaas Syvert Bastert! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.