Otto B. de Kat (1907-1995)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Otto B. de Kat
Otto B. de Kat (1907-1995)

Otto B. de Kat (1907-1995)

Kunstenaar

Otto B. de KAT

Schilder, Aquarellist, Tekenaar

Geboren te Dordrecht in 1907, Overleden in 1995 te Laren

Otto de Kat was een schilder die onder invloed stond van de Haarlemse School en het Fauvisme van Matisse Hij volgde zijn opleiding aan de School voor Kunstambachten in Haarlem, de Rijksacademie te Amsterdam (nu Rietveld Academie) en aan de ecole des Beaux Arts in Brussel.

De Kat maakte vooral figuren in interieurs, portretten en landschappen in een voor hem kenmerkende stijl. Hij was ook leraar aan de Rijksacademie en oprichter van de Nederlandse Aquarellistenkring.

Otto de Kat maakte tevens 2 omslagen voor het bekende tijdschrift ?De Wendingen?in 1927 en 1931.

Het werk van Otto de Kat bevindt zich in vele museale, bedrijfs- en particuliere collecties, o.a. in de Rijkscollectie.

Aangeboden items
1
Verkochte items
52
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Otto B. de Kat - Polsstokhoogspringer op de Olympische Spelen kopen? Bied vanaf 79!
Otto B. de Kat (1907-1995) Nederlands Polsstokhoogspringer op de Olympische Spelen
TechniekLitho
Afmetingen46 cm x 59 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 79
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Otto B. de Kat

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Otto B. de Kat? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Otto B. de Kat. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Otto B. de Kat en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Otto B. de Kat te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Otto B. de Kat!

Volg het aanbod kunst van Otto B. de Kat te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Otto B. de Kat te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Otto B. de Kat instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Otto B. de Kat kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Otto B. de Kat!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Otto B. de Kat kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Otto B. de Kat en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Otto B. de Kat via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Otto B. de Kat of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Otto B. de Kat?

Kunst kopen van Otto B. de Kat begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Otto B. de Kat, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Otto B. de Kat. Om meer kans te maken om de Otto B. de Kat te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Otto B. de Kat! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.