Willem Hussem (1900-1974)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Willem Hussem
Willem Hussem (1900-1974)

Willem Hussem (1900-1974)

Kunstschilder, Beeldhouwer, Graficus, Tekenaar

Willem HUSSEM (Rotterdam 1900 - Den Haag 1974)

Schilder, beeldhouwer, dichter

Opleiding

In 1917 gaat Hussem naar de kunstacademie van Rotterdam, hij heeft het hier niet naar zijn zin en verlaat na een jaar de academie om lessen te gaan volgen bij schilder en graficus Dirk Nijland.

Willem Hussem heeft in Zuid Frankrijk, Parijs en Den Haag gewoond en gewerkt. In 1919 vertrok hij naar Zuid Frankrijk om zich verder te gaan ontwikkelen. Hij woont een paar jaar in Parijs en maakte hier kennis met grootheden als Picasso en Mondriaan. Na 18 jaar in Frankrijk te hebben gewoond komt Willem Hussem in 1936 weer terug in Nederland en vestigt zich in Den Haag. Hier ontwikkelt hij zich tot de schilder van de abstracte werken met geometrische vormen wat nu het bekendste werk van hem is. Willem Hussem maakte ook een aantal muurschilderingen, sculpturen en plastieken.In 1956 wordt hij lid van de Posthoorngroep en in 1960 wordt zijn werk getoond op de Biennale van Venetië.

Exposities en prijzen

Zijn werk is in bezit van o.a.

Gemeentemuseum Den Haag, Stedelijk Museum Amsterdam, Dordrechts museum

Aangeboden items
4
Verkochte items
60
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Willem Hussem - Litho: Geometrische voorstelling - 1967 kopen? Bied vanaf 295!
Willem Hussem (1900-1974) Nederlands Litho: Geometrische voorstelling - 1967
TechniekLitho
Afmetingen89 x 61 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 295
Bied mee Bied mee
Willem Hussem - Compositie met cirkels kopen? Bied vanaf 175!
Willem Hussem (1900-1974) Nederlands Compositie met cirkels
TechniekLitho
Afmetingen88 x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 175
Bied mee Bied mee
Willem Hussem - Compositie met gekruiste lijnen kopen? Bied vanaf 210!
Willem Hussem (1900-1974) Nederlands Compositie met gekruiste lijnen
TechniekLitho
Afmetingen90 x 70 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 210
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Willem Hussem

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Willem Hussem? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Willem Hussem. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Willem Hussem en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Willem Hussem te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Willem Hussem!

Volg het aanbod kunst van Willem Hussem te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Willem Hussem te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Willem Hussem instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Willem Hussem kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Willem Hussem!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Willem Hussem kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Willem Hussem en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Willem Hussem via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Willem Hussem of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Willem Hussem?

Kunst kopen van Willem Hussem begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Willem Hussem, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Willem Hussem. Om meer kans te maken om de Willem Hussem te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Willem Hussem! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.