Willem Kouwer Boomkens (1911-1991)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Willem Kouwer Boomkens
Willem Kouwer Boomkens (1911-1991)

Willem Kouwer Boomkens (1911-1991)

Kunstenaar

Eerherstel Kouwer Boomkens?Weinigen zullen het werk van de schilder Willem G. J. Kouwer Boomkens (1911-1991) nog kennen. Hij leidde de laatste jaren in Hoog Soeren en later Apeldoorn een teruggetrokken leven, geteisterd door drankmisbruik, echtscheiding in 1971, ziekte en gebrek aan werklust. Hij stierfin 1991 vereenzaamd in een Apeldoorns ziekenhuis en zijn werk, waarover in 1981 bij zijn 70e verjaardag nog een zeer bescheiden boekwerkje verscheen in geringe oplage, leek geheel vergeten. Tot de Doesburgse kunsthandelaar Dick Nieuwenhuis er tijdens een zolderopruiming tegenaan liep, zonder eerst te weten van wie die vele olieverven, aquarellen en tekeningen waren en of ze kunstzinnig veel te betekenen hadden. Na het schoonmaken van enkele doeken ging voor Nieuwenhuis een nieuwe wereld open. Hij herontdekte Kouwer Boomkens, ging ook elders op zoek naar diens werk en het resultaat is nu een verkoopexpositie.

Aangeboden items
0
Verkochte items
20
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (3 x Favoriet)
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Willem Kouwer Boomkens (1911-1991) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 20 items van Willem Kouwer Boomkens (1911-1991) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Willem Kouwer Boomkens

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Willem Kouwer Boomkens? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Willem Kouwer Boomkens. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Willem Kouwer Boomkens en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Willem Kouwer Boomkens te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Willem Kouwer Boomkens!

Volg het aanbod kunst van Willem Kouwer Boomkens te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Willem Kouwer Boomkens te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Willem Kouwer Boomkens instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Willem Kouwer Boomkens kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Willem Kouwer Boomkens!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Willem Kouwer Boomkens kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Willem Kouwer Boomkens en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Willem Kouwer Boomkens via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Willem Kouwer Boomkens of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Willem Kouwer Boomkens?

Kunst kopen van Willem Kouwer Boomkens begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Willem Kouwer Boomkens, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Willem Kouwer Boomkens. Om meer kans te maken om de Willem Kouwer Boomkens te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Willem Kouwer Boomkens! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.