Ger Lataster - Litho, De vader toont zijn kind - Ingelijst

Ger Lataster - Litho, De vader toont zijn kind - Ingelijst kopen? Bied vanaf 150!
Ger Lataster - Litho, De vader toont zijn kind - Ingelijst kopen? Bied vanaf 150!Ger Lataster - Litho, De vader toont zijn kind - Ingelijst kopen? Bied vanaf 150!Ger Lataster - Litho, De vader toont zijn kind - Ingelijst kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Ger Lataster (1920-2012)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1990
TechniekLitho
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen50.5 cm x 65 cm (h x b)
Lijst62.5 cm x 77 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Ger LATASTER (Schaesberg 1920 - Amsterdam 2012)

Nederlandse schilder, keramist, graficus, tekenaar en beeldhouwer.

Opleiding:

Ger Lataster, wordt gerekend tot de zogenaamde “Amsterdamse-Limburgers”. Hij startte zijn carrière als leerling van de Kunstnijverheidschool in Maastricht. Vervolgens ging hij in 1940 tot 1948 studeren aan de Rijksacademie in Amsterdam, deze periode is onderbroken geweest door de oorlog. In 1963 werd de postacademische opleiding Ateliers ’63 opgericht, tegenwoordig De Ateliers. Dit was een initiatief van onder andere Ger Lataster, Mari Andriessen, Nic Jong, Theo Mulder en Wessel Couzijn.

Geboren in Limburg, hij verhuisde naar Amsterdam en heeft tevens een periode in de VS aan Minneapolis School of Art als gastdocent gewerkt.

Ger Lataster is een Nederlandse kunstschilder die wordt gekarakteriseerd als abstract expressionist. In de eerste tien jaar na de Tweede Wereldoorlog, ontwikkelde het werk van Lataster zich van expressionistische schilderijen naar volledige abstracte doeken. Vanaf 1955, begon Ger Lataster zijn visuele taal uit te drukken door middel van een dikke laag verf. Dit doet denken aan de zeggingskracht van onder andere Karel Appel, Asger Jorn en Willem de Kooning. Aan het einde van de jaren zestig, keerde de figuratieve elementen terug in Ger Lataster zijn werk. Ook zijn verfmaterie veranderde, Lataster ging van een dikke substantie meer gebruik maken van dunne lagen verf en tenslotte zelfs spuitbussen om zijn doeken vorm te geven.

ConditieNieuwstaat

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Ger Lataster (1920-2012)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (13)
Geplaatst door  peter-dijkstra
FA. 

Lid sinds 2022
3 verkochte items
Alle items van deze verkoper (17)
Pinterest
77 cm
62.5 cm
65 cm
50.5 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:13-09-2022 om 14:40
Eindtijd:27-09-2022 om 21:20
Openingsbod € 150
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatieden haag,  Nederland
VerzendingUitsluitend afhalen op locatie

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.