Poppe Damave - Aquarel, haven gezicht. - Verkocht

Poppe Damave - Aquarel, haven gezicht. kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Poppe Damave - Aquarel, haven gezicht. kopen? Bied vanaf 50!
Poppe Damave - Aquarel, haven gezicht. kopen? Bied vanaf 50!Poppe Damave - Aquarel, haven gezicht. kopen? Bied vanaf 50!Poppe Damave - Aquarel, haven gezicht. kopen? Bied vanaf 50!Poppe Damave - Aquarel, haven gezicht. kopen? Bied vanaf 50!Poppe Damave - Aquarel, haven gezicht. kopen? Bied vanaf 50!Poppe Damave - Aquarel, haven gezicht. kopen? Bied vanaf 50!Poppe Damave - Aquarel, haven gezicht. kopen? Bied vanaf 50!Poppe Damave - Aquarel, haven gezicht. kopen? Bied vanaf 50!Poppe Damave - Aquarel, haven gezicht. kopen? Bied vanaf 50!Poppe Damave - Aquarel, haven gezicht. kopen? Bied vanaf 50!Poppe Damave - Aquarel, haven gezicht. kopen? Bied vanaf 50!Poppe Damave - Aquarel, haven gezicht. kopen? Bied vanaf 50!Poppe Damave - Aquarel, haven gezicht. kopen? Bied vanaf 50!Poppe Damave - Aquarel, haven gezicht. kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Poppe Damave (1921-1988)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekAquarel
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpHavengezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen35 x 47 cm (h x b)
Incl. lijst70 x 80 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd


Poppe Damave:

Poppe Damave exposeerde in 1947 als Haarlemse kunstschilder in het Frans Hals Museum met ‘Haarlem Jonge Kunst’. In 1961 verkreeg Damave een reisbeurs van het ministerie van OKW voor Griekenland en Turkije. Daarna volgden tentoonstellingen in 1963 onder auspiciën van het Ministerie van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen (OKW) en een reizende expositie door Engeland, vervolgens naar Parijs, Brussel, Maastricht en Groningen.
Hij reisde graag en bezocht o.a. Frankrijk, Spanje, Noord-Afrika, Turkije en Griekenland. Poppe Damave werd op 21 januari 1921 in Groningen geboren en verhuisde in 1926 naar Haarlem. Damave was leerling van de schilders Henri Boot en A. J. Grootens en studeerde vijf jaar aan de Kunstnijverheidsschool in Haarlem. Een groot deel van zijn leven werkte Poppe in Haarlem als kunstschilder aan de Lange Herenstraat en woonde hij op het Donkere Spaarne.
Damave schilderde, tekende, aquarelleerde en etste in impressionistische stijl. Zijn werken bevinden zich onder meer in het Rijksprentenkabinet in Amsterdam, het Stedelijk Museum, Het Stedelijk Museum Alkmaar, het Frans Hals Museum in Haarlem, het Singer Museum in Laren, Museum van Bommel van Dam in Venlo, het Stedelijk Museum in Bristol, het Jones Hospital in Londen, het Georgia Museum of Art in Athens (Georgia – VS), de Gemeentelijke Collectie Osnabrück, de Historische Vereniging Oud in Heiloo en de Rijkscollectie.
Poppe Damave wordt gerekend tot de ‘Haarlemse Vijftigers’ waar ook Anton Heyboer en Frans Verpoorten deel van uitmaakten. Hij was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam, de Hollandse Aquarellisten Kring, De Nederlandse Kring van Tekenaars en De Groep (Haarlem) waarvan hij zestien jaar voorzitter was. Tevens was hij lid van Kunstenaarscentrum Bergen (KCB Bergen – NH)) en het Genootschap van Beeldende Kunstenaars in Haarlem ‘ Kunst zij ons Doel’.
Conditie
ConditieZeer Goed
Zeer goed.
Werk is zeer goed. Klein slingertje in de rand van de Passe-partout, zie foto
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 11,00
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 18,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd28-6-2022 om 22:57
Eindtijd8-7-2022 om 16:39
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken