Hens de Jong (1927-2003)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Hens de Jong
Hens de Jong (1927-2003)

Hens de Jong (1927-2003)

Hens de JONG (Den Haag 1927 - Den Haag 2003)

Schilderes, tekenares en grafica. Ze werd in Den Haag algemeen als een van de belangrijkste beeldende kunstenaars beschouwd en was lid van Pulchri Studio (vanaf 1953), Xylon, De Grafische, de Haagse Aquarellisten (vanaf 1990) en de B.B.K. te Amsterdam.

Leerlinge van oa. Willem Schrofer, Rein Draijer en Paul Citroen.Opgeleid op de Haagse Academie had ze een brede belangstelling voor de vele moderne aspecten van de zichtbare wereld. Ze behoorde daarmee tot wat genoemd wordt De Nieuwe Haagse School.

Was winnaar van de Jacob Hartogprijs in 1970 voor grafiek en verkreeg in 1956 Koninklijke Subsidie. Doceerde van 1970 tot 1987 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Hens de Jong was van 1948 to 1970 getrouwd met haar medestudent Co Westerik.

Aangeboden items
0
Verkochte items
22
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Hens de Jong (1927-2003) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 22 items van Hens de Jong (1927-2003) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 12 mensen die Hens de Jong (1927-2003) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Hens de Jong

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Hens de Jong? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Hens de Jong. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Hens de Jong en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Hens de Jong te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Hens de Jong!

Volg het aanbod kunst van Hens de Jong te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Hens de Jong te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Hens de Jong instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Hens de Jong kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Hens de Jong!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Hens de Jong kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Hens de Jong en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Hens de Jong via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Hens de Jong of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Hens de Jong?

Kunst kopen van Hens de Jong begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Hens de Jong, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Hens de Jong. Om meer kans te maken om de Hens de Jong te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Hens de Jong! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.