Kees van Bohemen (1928-1985)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kees van Bohemen
Kees van Bohemen (1928-1985)

Kees van Bohemen (1928-1985)

Kunstschilder, Graficus, Tekenaar

Kees VAN BOHEMEN (Den Haag 1928 - Den Haag 1985)

Kees van Bohemen (1928-1985): Nederlandse Abstracte Kunstenaar en Colorist

Kees van Bohemen, geboren in 1928 en overleden in 1985, was een opmerkelijke Nederlandse kunstenaar die bekend stond om zijn levendige en expressieve abstracte kunstwerken. Als prominent lid van de Nederlandse kunstscene speelde hij een cruciale rol in de ontwikkeling van naoorlogse abstracte kunst, waarbij kleur en beweging centraal stonden.

Van Bohemen's artistieke reis begon met realistische werken, maar hij evolueerde al snel naar abstracte kunst, waarbij hij kleur en textuur gebruikte om emotionele en visuele diepgang te creëren. Zijn schilderijen vertegenwoordigden een harmonieus samenspel van vormen en tinten die een energieke uitstraling uitstraalden.
Een van zijn meest iconische bijdragen was zijn deelname aan de Nederlandse Informele Groep, waarvan hij medeoprichter was. Deze beweging benadrukte de expressieve kracht van kleur en verf, en Kees van Bohemen's werk paste perfect in dit concept. Zijn vermogen om met kleurrijke penseelstreken een gevoel van beweging en emotie vast te leggen, was ongeëvenaard.

Zijn kunstwerken waren niet alleen geliefd bij kunstliefhebbers, maar werden ook tentoongesteld in prestigieuze galerijen en musea. Zijn nalatenschap heeft bijgedragen aan het bevorderen van de waardering voor abstracte en kleurrijke kunst in Nederland en daarbuiten.
Kees van Bohemen's invloed is nog steeds voelbaar in de hedendaagse kunstwereld. Zijn vermogen om kleur en beweging te gebruiken om diepgaande emoties en visuele sensaties over te brengen, blijft een bron van inspiratie voor kunstenaars en kunstliefhebbers die hunkeren naar levendige en expressieve kunst.
Aangeboden items
6
Verkochte items
218
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Kees van Bohemen - Els, zeefdruk kopen? Bied vanaf 55!
Kees van Bohemen (1928-1985) Nederlands Els, zeefdruk
TechniekZeefdruk
Afmetingen75 cm x 59 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Openingsbod
€ 55
Bied mee Bied mee
Kees van Bohemen - Vrouw met vosje, zeefdruk (netjes ingelijst, groot) kopen? Bied vanaf 250!
Kees van Bohemen (1928-1985) Nederlands Vrouw met vosje, zeefdruk (netjes ingelijst, groot)
TechniekZeefdruk
Afmetingen106 cm x 83 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 250
Bied mee Bied mee
Kees van Bohemen - zonder titel kopen? Bied vanaf 220!
Kees van Bohemen (1928-1985) Nederlands zonder titel
TechniekZeefdruk
Afmetingen73 cm x 59 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 220
Bied mee Bied mee
Kees van Bohemen - zonder titel kopen? Bied vanaf 225!
Kees van Bohemen (1928-1985) zonder titel
TechniekZeefdruk
Afmetingen86 cm x 61 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 225
Bied mee Bied mee
Kees van Bohemen - Ingelijste litho: Figuren uit de opera Otello - 1974 kopen? Bied vanaf 250!
Kees van Bohemen (1928-1985) Nederlands Ingelijste litho: Figuren uit de opera Otello - 1974
TechniekLitho
Afmetingen81 cm x 63 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 250
Bied mee Bied mee
Kees van Bohemen - 4 boekwerken kopen? Bied vanaf 50!
Kees van Bohemen (1928-1985) Nederlands 4 boekwerken
TechniekSoftcover
Afmetingen26.5 cm x 21 cm (h x b)
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Kees van Bohemen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Kees van Bohemen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Kees van Bohemen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Kees van Bohemen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Kees van Bohemen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Kees van Bohemen!

Volg het aanbod kunst van Kees van Bohemen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Kees van Bohemen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Kees van Bohemen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Kees van Bohemen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Kees van Bohemen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Kees van Bohemen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Kees van Bohemen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Kees van Bohemen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Kees van Bohemen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Kees van Bohemen?

Kunst kopen van Kees van Bohemen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Kees van Bohemen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Kees van Bohemen. Om meer kans te maken om de Kees van Bohemen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Kees van Bohemen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.