Aat Verhoog - Meisje in Gras - Verkocht

Aat Verhoog - Meisje in Gras kopen? Bied vanaf 50!
Aat Verhoog - Meisje in Gras kopen? Bied vanaf 50!Aat Verhoog - Meisje in Gras kopen? Bied vanaf 50!Aat Verhoog - Meisje in Gras kopen? Bied vanaf 50!Aat Verhoog - Meisje in Gras kopen? Bied vanaf 50!Aat Verhoog - Meisje in Gras kopen? Bied vanaf 50!Aat Verhoog - Meisje in Gras kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Aat Verhoog (1933)
TypeTekening / Aquarel
Jaartal1983
TechniekPotlood
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen26 cm x 24.5 cm (h x b)
Incl. lijst42 cm x 42 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Kleurpotlood tekening uit de vroege periode van de befaamde kunstenaar Aat Verhoog, getiteld 'Meisje in Gras'.
Ingelijst met passe partout. 

Wordt zorgvuldig verpakt en verzekerd verzonden. Ophalen mag ook, dat kan in Amsterdam. 

Biografie Aat Verhoog

Aat Verhoog (Rijswijk, 1933)Verhoog schreef zich in 1952 in aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag, waar hij in 1955 afstudeerde. Tot en met 1957 deed hij een vervolgopleiding aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Over zijn docenten is weinig bekend. Hij hield zich in zijn werk voornamelijk bezig met figuurvoorstellingen, sport- en spelscènes en architectuur (als genre).Verhoog was medeoprichter van de groep Atol en met onder anderen John Grosman, Karl Pelgrom, Jan Sierhuis, Pierre van Soest en Ad Molendijk lid van de Amsterdamse kunstenaarsgroep Scorpio.Verhoog won in 1957 de Jacob Marisprijs voor schilderkunst.In het werk van Verhoog staat de mens centraal. Zijn werk is vaak een geschilderd verhaal. Zijn werk raakt regelmatig aan het magisch realisme. De klassieke mythologie is voor hem meer dan eens een inspiratiebron geweest. Zijn veelal in brons gegoten beelden zijn in dezelfde stijl als zijn schilderijen.

ConditieZeer Goed

Rechtstreek van de kunstenaar ontvangen.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
VerzendingWereldwijd
Veilinggegevens
Starttijd1-3-2019 om 16:27
Eindtijd15-3-2019 om 22:50
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.