Jan Sluijters (1881-1957)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Jan Sluijters
Jan Sluijters (1881-1957)

Jan Sluijters (1881-1957)

Kunstschilder, Tekenaar

Jan SLUIJTERS (Den Bosch 1881 - Amsterdam 1957)

Jan Sluijters was een Nederlandse schilder, tekenaar en illustrator die bekend stond om zijn expressionistische stijl. Sluijters groeide op in Den Bosch als zoon van een tekenaar en schilder en genoot daar ook zijn eerste opleiding, aan de Koninklijke School voor Nuttige en Beeldende Kunsten. Ook studeerde hij in Amsterdam, waar hij ondermeer een opleiding voor tekenleraar volgde. In 1904 won hij de Prix de Rome en kon hij met deze beurs een studiereis maken naar Rome, Venetië, Madrid en Parijs. In deze laatste plaats raakte hij beïnvloed door het werk van neo-impressionisten als Paul Gauguin, Henri de Toulouse-Lautrec en Kees van Dongen. Zelf zou Sluijters gedurende zijn carrière veel experimenteren met avant-gardistische kunststromingen als kubisme en fauvisme en wordt hij gezien als een kunstenaar die modern was voor zijn tijd. Hij schilderde veel van het Parijse straatleven, maar ook portretten, met name van vrouwen, die volgens hem mooier waren om naar te kijken. In zijn latere leven ging hij meer huiselijke taferelen schilderen. Sluijters was een inspiratiebron voor onder anderen Piet Mondriaan en de Cobrabeweging.

Aangeboden items
1
Verkochte items
46
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Jan Sluijters - topcollectie boeken (3) kopen? Bied vanaf 75!
Jan Sluijters (1881-1957) Nederlands topcollectie boeken (3)
TechniekHardcover
Afmetingen29 x 24 cm (h x b)
Openingsbod
€ 75
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jan Sluijters

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jan Sluijters? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jan Sluijters. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jan Sluijters en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jan Sluijters te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jan Sluijters!

Volg het aanbod kunst van Jan Sluijters te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jan Sluijters te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jan Sluijters instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jan Sluijters kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jan Sluijters!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jan Sluijters kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jan Sluijters en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jan Sluijters via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jan Sluijters of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jan Sluijters?

Kunst kopen van Jan Sluijters begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jan Sluijters, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jan Sluijters. Om meer kans te maken om de Jan Sluijters te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jan Sluijters! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.