Jan Wiegers (1893-1959)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Jan Wiegers
Jan Wiegers (1893-1959)

Jan Wiegers (1893-1959)

Kunstschilder, Graficus, Tekenaar

Jan WIEGERS (Kommerzijl 1893 - Amsterdam 1959)

Expressionistisch schilder - Oprichter 'De Ploeg'

Opleiding

Jan Wiegers bezocht de Academie Minerva in Groningen, de Academie van Rotterdam en de Academie van Den Haag. Hij woonde en werkte in Groningen, Davos en Amsterdam.

Biografie

Het werk van Jan Wiegers werd sterk beïnvloed door de Duitse kunstenaar Ernst Ludwig Kirchner die hij in 1920 ontmoette in Davos. In 1917 richtte Jan Wiegers de Groningse kunstenaarsgroep De Ploeg op. Binnen deze expressionistische beweging werden opvallende kleuren gebruikt. In 1934 vertrok Jan Wiegers naar Amsterdam, waar hij in 1953 hoogleraar werd aan de Rijksacademie.

Onder het bekendere werk van Jan Wiegers vallen onder andere 'het danspaar' en 'Vrouwelijk Naakt'. In 1959 stierf Jan Wiegers in Amsterdam.

Aangeboden items
2
Verkochte items
108
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Jan Wiegers - Sneeuwlandschap in Graubunden kopen? Bied vanaf 150!
Jan Wiegers (1893-1959) Nederlands Sneeuwlandschap in Graubunden
TechniekLitho
Afmetingen80 x 65 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 150
Bied mee Bied mee
Jan Wiegers - Kleurenlitho: Berglandschap Zwitserland kopen? Bied vanaf 160!
Jan Wiegers (1893-1959) Nederlands Kleurenlitho: Berglandschap Zwitserland
TechniekLitho
Afmetingen80 x 65 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 160
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jan Wiegers

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jan Wiegers? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jan Wiegers. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jan Wiegers en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jan Wiegers te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jan Wiegers!

Volg het aanbod kunst van Jan Wiegers te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jan Wiegers te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jan Wiegers instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jan Wiegers kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jan Wiegers!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jan Wiegers kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jan Wiegers en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jan Wiegers via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jan Wiegers of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jan Wiegers?

Kunst kopen van Jan Wiegers begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jan Wiegers, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jan Wiegers. Om meer kans te maken om de Jan Wiegers te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jan Wiegers! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.