Corneille - Litho met de titel, UNIQUE uit 1997

Corneille - Litho met de titel, UNIQUE uit 1997 kopen? Bied vanaf 50!
Corneille - Litho met de titel, UNIQUE uit 1997 kopen? Bied vanaf 50!Corneille - Litho met de titel, UNIQUE uit 1997 kopen? Bied vanaf 50!Corneille - Litho met de titel, UNIQUE uit 1997 kopen? Bied vanaf 50!Corneille - Litho met de titel, UNIQUE uit 1997 kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Corneille (1922-2010)
TypePrenten & Uitgaves
Jaartal1997
TechniekLitho
StijlModern
OnderwerpDieren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen21 cm x 15 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd


Zeer fraai klein Kleurenlitho van Corneille uit 1997.
Afmeting werk 15 x 21 cm in nieuwstaat.
De Kleurenlitho is in de druk gesigneerd.
Corneille stond aan de wieg van de vrije schilderkunst in Europa. In 1948 leerde hij ook Constant kennen en richtte hij met anderen de Nederlandse Experimentele Groep en later Cobra op. Cobra werd opgericht door de Belgen Christian Dotremont en Joseph Noiret, de Deen Asger Jorn en de Nederlanders Karel Appel, Constant en Corneille. De naam Cobra verwijst naar het internationale element van deze kunststroming. De afkorting staat voor Copenhagen, Brussel en Amsterdam, de hoofdsteden van de landen waar de meeste Cobra-kunstenaars vandaan kwamen.
In 1948 vestigde hij zich in Parijs. De Cobra-tijd stond voor Corneille vooral in het teken van het experiment. Kunst moest naïef en vooral spontaan zijn. De academische en intellectuele aanpak werd door de Cobra-kunstenaars afgewezen. Zij lieten zich vooral inspireren door kindertekeningen, primitieve volkskunst en 'outsider art', kunst gemaakt door geesteszieke kunstenaars. Deze 'naïeve' kunstvorm wordt door kunstcritici gezien als een reactie op de verschrikkingen en willekeur in de Tweede Wereldoorlog.
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Sluit over 5d 8u 53m 04s
Openingsbod€ 50
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
VerzendingWereldwijd
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:31-01-2023 om 21:57
Eindtijd:11-02-2023 om 22:14
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.