Kees van Bohemen - Ingelijste zeefdruk: zonder titel - 1981 - Verkocht

Kees van Bohemen - Ingelijste zeefdruk: zonder titel - 1981 kopen? Bied vanaf 199!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Kees van Bohemen - Ingelijste zeefdruk: zonder titel - 1981 kopen? Bied vanaf 199!
Kees van Bohemen - Ingelijste zeefdruk: zonder titel - 1981 kopen? Bied vanaf 199!Kees van Bohemen - Ingelijste zeefdruk: zonder titel - 1981 kopen? Bied vanaf 199!Kees van Bohemen - Ingelijste zeefdruk: zonder titel - 1981 kopen? Bied vanaf 199!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Kees van Bohemen (1928-1985)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlModern
IngelijstIngelijst
Afmetingen68 cm x 49 cm (h x b)
Incl. lijst99 cm x 75 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage73/125
Ingelijste zeefdruk van Kees van Bohemen. Zonder titel. Jaar: 1981. Oplage: 73/125. Afmetingen incl lijst: H99 x b75cm. Afmetingen voorstelling: H68 x b49cm. Het werk is rechts onderaan, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijsten het glas is kapot, zal dit wel vermeld worden. Bij foto's van ingelijste werken kan spiegeling zichtbaar zijn.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd via Swift(kleine koerier).

Cornelis Bernardus van Bohemen (Den Haag, 27 september 1928 - aldaar, 22 september 1985) was een Nederlands kunstschilder.

Kees van Bohemen studeerde in de jaren 1940 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Op vierentwintigjarige leeftijd ontving hij een stipendium waarmee hij naar Parijs reisde. Hij verbleef daar vijf jaar met tussenpauzes en sloot vriendschap met enkele schilders uit de Cobra groep. Hij deelde er tot 1957 een atelier met Corneille.
Hij sloot zich eind jaren 1950 aan bij de Nederlandse Informele Groep. Andere leden van deze groep waren Armando, Jan Schoonhoven en Jan Henderikse. Nadien was hij zijdelings betrokken bij de Nederlandse Nul-beweging; hij onderhield persoonlijke contacten met de leden daarvan. Hij was ook lid van de Posthoorngroep, Pulchri Studio en de Haagse Kunstkring. In 1954 werd hij lid van de vereniging Sint Lucas in Amsterdam
Van Bohemen bezocht verschillende Europese landen en maakte reizen naar de Verenigde Staten en naar Afrika (1972). Hij maakte grote kleurrijke doeken van vrouwen, sporters en exotische motieven. De expressieve verfbehandeling stond bij hem voorop; hij wilde uitdrukkelijk niet een verhaaltje vertellen met zijn schilderijen.[1]
Werk van zijn hand bevindt zich in de collecties van onder andere Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, het Kunstmuseum Den Haag en het Stedelijk Museum in Amsterdam.
Kees van Bohemen was de broer van de Haagse schilderijenrestaurator Nico van Bohemen en vader van acteur Casper van Bohemen.Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
VerzendingAlleen per koerier
Veilinggegevens
Starttijd4-7-2023 om 22:56
Eindtijd8-8-2023 om 11:23
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.