Corneille - Le grand nu bleu

Corneille - Le grand nu bleu kopen? Bied vanaf 399!
Corneille - Le grand nu bleu kopen? Bied vanaf 399!Corneille - Le grand nu bleu kopen? Bied vanaf 399!Corneille - Le grand nu bleu kopen? Bied vanaf 399!Corneille - Le grand nu bleu kopen? Bied vanaf 399!Corneille - Le grand nu bleu kopen? Bied vanaf 399!Corneille - Le grand nu bleu kopen? Bied vanaf 399!Corneille - Le grand nu bleu kopen? Bied vanaf 399!Corneille - Le grand nu bleu kopen? Bied vanaf 399!Corneille - Le grand nu bleu kopen? Bied vanaf 399!Corneille - Le grand nu bleu kopen? Bied vanaf 399!Corneille - Le grand nu bleu kopen? Bied vanaf 399!Corneille - Le grand nu bleu kopen? Bied vanaf 399!Corneille - Le grand nu bleu kopen? Bied vanaf 399!Corneille - Le grand nu bleu kopen? Bied vanaf 399!Corneille - Le grand nu bleu kopen? Bied vanaf 399!Corneille - Le grand nu bleu kopen? Bied vanaf 399!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Corneille (1922-2010)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1998
TechniekLitho
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen48 x 36 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
OplageE/A - épreuve d'artiste
Ontdek het Zeldzame Juweel van Corneille: "Le Grand Nu Bleu" 

Verborgen in de schaduwen van een onontdekte schat van een kunstverzamelaar, ligt een zeldzaam juweel te wachten om ontdekt te worden. Kunstliefhebbers, maak uw hart klaar voor "Le Grand Nu Bleu", een adembenemend meesterwerk gecreëerd in 1998 door de virtuoze Nederlandse kunstenaar Guillaume Corneille. Dit kunstwerk is niet alleen een visueel spektakel, maar een felbegeerd en zeldzaam stuk dat elke collectie zal doen schitteren.

Bij de eerste aanblik van het kunstwerk wordt u meegenomen door een opwindend kleurenpalet. De dominante blauwen contrasteren met subtiele zwarten, omlijnd door lijnen van geel en donkerroze die het canvas sieren. Uw blik wordt gevangen door de magische vrouw met een vogel hoofdtooi, een thema dat Corneille dierbaar was. Zij is de manifestatie van kracht en gratie, de belichaming van de sublieme vrouwelijke vorm.

Wat dit stuk zo waardevol en zeldzaam maakt, is de stempel van Atelier Corneille op de achterkant - een onmiskenbaar bewijs van authenticiteit. Ondanks de jaren die zijn verstreken sinds de creatie, bevindt de ets zich in uitstekende staat, met slechts een vage waas aan de bovenrechterrand als stille getuige van zijn leeftijd. Vervaardigd met de techniek van suiker aquatint, is elk detail een getuigenis van Corneille's ongeëvenaarde vakmanschap. Zijn handtekening, zorgvuldig aangebracht in potlood en gedateerd, dient als het onbetwiste kenmerk van de meester.

Dit uitzonderlijke werk is meer dan een kunststuk. Het is een dialoog tussen de kijker en de kunstenaar, een fluistering van geschiedenis die resoneert met elk moment. Het is een uitnodiging om deel te nemen aan Corneille's droomwereld, een kans om het onbekende te omarmen en betoverd te worden door de schoonheid van het leven in al zijn facetten. Laat u meevoeren in de stroom van deze droom, ontdek dit unieke meesterwerk en voeg een ongeëvenaard kunstwerk toe aan uw collectie. De betovering van "Le Grand Nu Bleu" wacht op u.

"Le Grand Nu Bleu", een gravure uit 1998 in een oplage van slechts 80 exemplaren en met afmetingen van 48×36 cm, is persoonlijk gesigneerd door de kunstenaar en uitgegeven door GKM.

Corneille (Guillaume Cornelis van Beverloo) (1922-2010), is de kunstenaar die als geen ander eer betoont aan de vrouw, de vreugde van het leven en schoonheid. Als een van de oprichters van de Cobra-groep en geïnspireerd door Paul Klee en Joan Miró, omarmde Corneille de invloeden van de Afrikaanse kunst door zijn vele reizen naar het continent. Zijn kunst, die oorspronkelijk niet-figuratief was, evolueerde naar fantasierijke landschappen in warme, sterke tonen, waarin de vrouw en de vogel een intieme band deelden, symbolen van schoonheid, sensualiteit, vitale energie en vrijheid.

Nu, na het overlijden van Corneille in 2010, blijft zijn geest voortleven in zijn kleurrijke en fantasievolle schilderijen. Corneille speelde een grote rol in onze artistieke opvoeding en vorming, en zijn werk blijft vreugde en inspiratie verspreiden. Als een belangrijke vertegenwoordiger van zijn tijd, heeft Corneille ongetwijfeld zijn rechtmatige plaats in de kunstgeschiedenis verdiend.

Mis deze kans niet om een stukje van deze betoverende geschiedenis in huis te halen. Laat u betoveren door "Le Grand Nu Bleu" – een meesterwerk dat wacht om deel uit te maken van uw verzameling.

(0038)
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Rotterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 30,00
Naar Duitsland € 30,00
Europese Unie € 30,00
Wereldwijd € 65,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd6-4-2024 om 23:34
Eindtijd20-4-2024 om 22:30
Openingsbod € 399
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieRotterdam,  Nederland