Corneille - Sterke watervrouwenbloemen - Verkocht

Corneille - Sterke watervrouwenbloemen kopen? Bied vanaf 249!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Corneille - Sterke watervrouwenbloemen kopen? Bied vanaf 249!
Corneille - Sterke watervrouwenbloemen kopen? Bied vanaf 249!Corneille - Sterke watervrouwenbloemen kopen? Bied vanaf 249!Corneille - Sterke watervrouwenbloemen kopen? Bied vanaf 249!Corneille - Sterke watervrouwenbloemen kopen? Bied vanaf 249!Corneille - Sterke watervrouwenbloemen kopen? Bied vanaf 249!Corneille - Sterke watervrouwenbloemen kopen? Bied vanaf 249!Corneille - Sterke watervrouwenbloemen kopen? Bied vanaf 249!Corneille - Sterke watervrouwenbloemen kopen? Bied vanaf 249!Corneille - Sterke watervrouwenbloemen kopen? Bied vanaf 249!Corneille - Sterke watervrouwenbloemen kopen? Bied vanaf 249!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Corneille (1922-2010)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1998
TechniekEts
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen48 x 36 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
OplageE/A kunstenaarsproef
Prachtige ets uit 1998 van de schilder Guillaume Corneille (1922-2010), geboren in Luik uit 

Nederlandse ouders, stichtend lid van de Cobra-beweging, met Karel Appel, Asger Jorn, Dotremont, Constant, Noiret, daarna Lucebert of zelfs Alechinsky.

Techniek: 
Suikerkopergravure, voor een levendig en blijvend kleureffect 
Groot formaat: 48 x 36 cm

Gesigneerd en gedateerd in potlood door de kunstenaar - Genummerd EA Artist's exemplaar
Zeer goede staat

Handtekening:
Stempel van Atelier Corneille, 
Handgesigneerd door de kunstenaar Corneille

Een prachtige ets uit 1998, gemaakt door de getalenteerde kunstenaar Guillaume Corneille. Hij was niet alleen een meester in zijn vak, maar ook medeoprichter van de gerenommeerde Cobra-beweging, een groep kunstenaars die bekend staan ​​om hun innovatieve en expressieve werken.
Deze uitzonderlijke ets is gemaakt met behulp van de suikerkopergravuretechniek, wat resulteert in een levendig en duurzaam kleureffect. Het kunstwerk is persoonlijk door de kunstenaar gesigneerd en gedateerd in potlood en wordt aangemerkt als een EA, een kunstenaarsproef.

Bij het bewonderen van deze ets word je meegenomen op een reis door de verbeelding. In het midden van het stuk wordt een naakt vrouwelijk lichaam afgebeeld, omgeven door symboliek. Een vogel, met majestueus gespreide vleugels, lijkt door het lichaam van de vrouw te glijden en vertegenwoordigt metaforisch vrijheid en verlangen.

Rechtsonder wordt een profielaanzicht van een vrouw onthuld, die een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitstraalt, een geheim dat alleen kan worden ontcijferd door mensen met een open hart. Links ontvouwt zich een bloemstengel, met daarin een betoverende bloesem die het hoofd van een vrouw draagt. Het is een samensmelting van natuurlijke schoonheid en menselijke gratie, een viering van het leven en de verleidelijke kracht van vrouwelijkheid.
Het kleurenpalet van dit kunstwerk weerspiegelt de vurige passie die erin besloten ligt. Gedurfde nude tinten, bedwelmend lichtblauw en verleidelijk zachtgeel zijn verweven met krachtige zwarte accenten, waardoor het stuk een diepe intensiteit krijgt.

Dit kunstwerk is niet alleen een waardevolle toevoeging aan elke kunstcollectie, maar ook een symbool van gepassioneerde expressie en grenzeloze creativiteit. Het belichaamt de geest van Corneille, een kunstenaar die de wereld betoverde met zijn unieke visie en vermogen om de diepste emoties op canvas tot leven te wekken.

Ontdek de betoverende wereld van Guillaume Corneille, een visionaire kunstenaar en medeoprichter van de Cobra-beweging, door zijn adembenemende suikerkopergravure ets uit 1998. Deze exclusieve kunstuitgave, een eerbetoon aan Corneille's meesterlijke techniek en ongeëvenaarde expressiviteit, vangt de essentie van de Cobra-kunstbeweging en staat symbool voor artistieke vrijheid en innovatie.

De ets, vervaardigd met de verfijnde suikerkopergravure techniek, onthult een levendig en duurzaam kleurenpalet dat de toeschouwer meevoert naar een wereld van fantasie en emotie. Elk detail van deze grootformaat ets (48 x 36 cm) is doordrenkt met de passie en creativiteit die Corneille's werk kenmerken.

Persoonlijk gesigneerd en gedateerd door Corneille, elk exemplaar van deze gelimiteerde kunstenaarsproef (EA) bevestigt zijn authenticiteit en waarde. Verzamelaars en kunstliefhebbers zullen de exclusiviteit en het vakmanschap van dit kunstwerk, verzegeld met het stempel van Atelier Corneille, bijzonder waarderen.

Deze ets is niet slechts een kunstwerk; het is een reis door de expressieve kracht en de grenzeloze verbeelding van Corneille, een kunstenaar wiens nalatenschap blijft inspireren. Het levendige gebruik van kleur en de dynamische composities weerspiegelen de kernprincipes van de Cobra-beweging en belichamen een diepe verkenning van vrijheid, verlangen, en menselijke emotie.

Voeg dit meesterwerk van Guillaume Corneille toe aan uw collectie en ervaar de magie van een kunstwerk dat de tand des tijds heeft doorstaan. Het is een investering in schoonheid, een symbool van culturele verrijking, en een blijvende bron van inspiratie en bewondering.

Met zijn diepgaande invloed en blijvende relevantie is Corneille's suikerkopergravure ets een must-have voor iedereen die de waarde van uitzonderlijke kunst en de geschiedenis van de Cobra-beweging op waarde schat.

(0044)
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Rotterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 30,00
Naar Duitsland € 30,00
Europese Unie € 30,00
Wereldwijd € 65,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieRotterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd19-3-2024 om 16:29
Eindtijd2-4-2024 om 22:00
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken