Corneille - Verliefd stel - Verkocht

Corneille - Verliefd stel kopen? Bied vanaf 299!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Corneille - Verliefd stel kopen? Bied vanaf 299!
Corneille - Verliefd stel kopen? Bied vanaf 299!Corneille - Verliefd stel kopen? Bied vanaf 299!Corneille - Verliefd stel kopen? Bied vanaf 299!Corneille - Verliefd stel kopen? Bied vanaf 299!Corneille - Verliefd stel kopen? Bied vanaf 299!Corneille - Verliefd stel kopen? Bied vanaf 299!Corneille - Verliefd stel kopen? Bied vanaf 299!Corneille - Verliefd stel kopen? Bied vanaf 299!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Corneille (1922-2010)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal2003
TechniekLitho
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen41 x 30 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
OplageXXII/LX (22e van 60)

Ontdek een schitterende litho van de legendarische schilder Guillaume Corneille (1920-2010), een sprankelende ster geboren in Luik uit Nederlandse ouders en een trotse stichter van de revolutionaire Cobra-beweging. Deze betoverende creatie, rechtstreeks uit de handen van de meester zelf, is persoonlijk gesigneerd en gedateerd in potlood, een tastbare connectie met de kunstenaar die de tijd overstijgt.


Met de exclusieve editie XXII/LX en het authentieke Atelier Corneille-stempel op de achterzijde, is dit kunstwerk niet alleen een stukje geschiedenis, maar ook een blijk van pure kunstzinnige finesse. De afmetingen van 41 x 30 cm benadrukken de grootsheid van dit werk, dat zich onderscheidt als de grotere versie van de twee beschikbare formaten.


Elke lijn, elke kleur, spreekt boekdelen van Corneille's ongeëvenaarde talent en visionaire geest. Deze litho is meer dan een kunstwerk; het is een uitnodiging om deel uit te maken van een wereld waar fantasie, kleur en expressie samenkomen in een dans van creativiteit. Mis deze unieke kans niet om een stukje van de Cobra-beweging in huis te halen, een ware schat voor elke kunstliefhebber en verzamelaar die droomt van het bezitten van een authentiek meesterwerk van een van de grootste kunstenaars van de twintigste eeuw.Duik in de sprankelende wereld van Corneille, een ware tovenaar in de kunstwereld, wiens werken niet zomaar creaties zijn, maar een uitbundige dans van kleur en vorm die de essentie van passie en vrijheid vangt! Guillaume Cornelis van Beverloo, beter bekend als Corneille, was meer dan een kunstenaar; hij was een visionair, een pionier die de Cobra-beweging naar ongekende hoogten leidde. Deze beweging, een symbool van avant-garde abstracte kunst, is doordrenkt met expressiviteit en een spectrum aan kleuren die het hart sneller doen kloppen. Elk kunstwerk van Corneille is een persoonlijk geschenk aan de wereld, een spiegel van zijn unieke visie en een ode aan de schoonheid van vintage schatten.


Geboren uit een vurige rebellie tegen de ketenen van traditionele kunst, stond de Cobra-beweging - een acroniem voor Kopenhagen, Brussel, en Amsterdam - symbool voor een creatieve explosie. Stel je voor: een schatkist vol met de meest unieke juwelen van ideeën en inspiratie, gevoed door vintage vernieuwing. Elk lid van deze beweging, met hun unieke talenten, droeg bij aan dit rijke mozaïek van kunst, hun werken als kostbare geschenken uit een ver verleden, wachtend om ontdekt te worden.

Neem Asger Jorn met zijn levendige chaos, Karel Appel met zijn speelse eenvoud, Constant's perfecte balans tussen abstract en figuratief, of Eugène Brands’ droomachtige visioenen. Elk van deze kunstenaars, samen met Pierre Alechinsky’s fusie van oost en west, Else Alfelt’s harmonieuze kleurenpalet, en Ejler Bille’s sculpturale meesterwerken, vormden samen een ongeëvenaard palet van creativiteit en innovatie.

Corneille’s onwrikbare toewijding aan de kunst van het ambachtelijk creëren schittert in elk van zijn werken, waarbij zijn avonturen in lithografie en zeefdruk verzamelobjecten van onschatbare waarde hebben voortgebracht. Deze limited editions, vaak persoonlijk gesigneerd, zijn ware schatten voor verzamelaars en kunstliefhebbers, elk stuk een testament van Corneille's artistieke genialiteit en zijn vermogen om het alledaagse te transformeren in het buitengewone.

Vandaag de dag stralen Corneille’s meesterwerken als tijdloze juwelen in de kroon van prestigieuze musea wereldwijd. Van het Museum of Modern Art in New York tot de Tate Gallery in Londen en het Centre Pompidou in Parijs, zijn nalatenschap wordt gevierd als een monument van kleurrijke, expressieve en onvergetelijke kunst die rechtstreeks tot de ziel spreekt.

De kunst van Corneille is niet zomaar te bezitten; het is een avontuur om te beleven, een schat om te koesteren. Voor elke kunstliefhebber die verlangt naar werken die vibreren met leven, kleur, en een diepe, onuitwisbare indruk achterlaten, biedt Corneille's oeuvre een oneindige bron van inspiratie en verwondering. Laat je meeslepen door de betoverende wereld van Corneille, waar elk kunstwerk een deur opent naar een rijk van onbegrensde verbeelding en schoonheid. Welkom in het rijk waar kunst niet alleen wordt gezien, maar gevoeld, beleefd, en oneindig bemind.

(0064)


Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Rotterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 30,00
Naar Duitsland € 30,00
Europese Unie € 30,00
Wereldwijd € 65,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieRotterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd7-3-2024 om 8:01
Eindtijd21-3-2024 om 21:07
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken