Harry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954 - Verkocht

Harry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954 kopen? Bied vanaf 55!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Harry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954 kopen? Bied vanaf 55!
Harry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954 kopen? Bied vanaf 55!Harry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954 kopen? Bied vanaf 55!Harry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954 kopen? Bied vanaf 55!Harry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954 kopen? Bied vanaf 55!Harry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954 kopen? Bied vanaf 55!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Harry van Kruiningen (1906-1996)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1954
TechniekLitho
DragerPapier
StijlModern
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen21 x 15. cm (h x b)
Passe-partout39 x 26.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
OplageH.C
Litho van Harry van Kruiningen. Titel: Akhnaton. (Litho op de hymne van de zon van Echnaton. In de originele tekst en de vertaling door prof. dr. A. de Buck. Amst., Le Canard, 1954, (59)p). Oplage: H.C. Afmetingen incl passe-partout: H39 x b26.5cm. Afmetingen voorstelling: H21 x b15cm. Het werk is links onderaan, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Harry van Kruiningen (pseudoniem van Henri Adelbert Janssen) (Hansweert bij Kruiningen, 28 januari 1906 – Laren (Noord-Holland), 30 juni 1996) was een Nederlandse kunstschilder, graficus, illustrator, monumentaal kunstenaar, ontwerper van affiches en boekbanden, was vervaardiger van mozaïek objecten, keramist, docent aan een academie, auteur van kinderboeken en uitgever. Hij schilderde landschappen, stillevens, portretten en maakte etsen en litho's.
Van Kruiningen werd na de bevrijding lithograaf en bekwaamde zich ook in andere druktechnieken. Zijn werk werd abstracter en fantasierijker. Hij maakte voor galerie en uitgeverij Le Canard vier bibliofiele mappen met kleurenlitho's: Ovidius (1953), Achnaton (1954), Gilgamesj (1955) en Heer Halewijn in 1956. Zijn kinderboeken De Tovertuin van Eekje Hoorn (1949) en Eekje Hoorn overwint (1948) voor uitgeverij Pegasus in Amsterdam, zijn geïllustreerd met litho's en tekeningen. Hij was in de jaren 50 zeer succesvol met het drukken van litho's op textiel. Zo bedrukte hij zijden shawls en katoenen gordijnstoffen. Deze toegepaste kunst was uit financiële nood geboren. In 1953 werd hij door het Prins Bernardfonds uitgezonden om beelden van de Watersnoodramp in Zeeland in litho´s te vast te leggen. Hij ging samen met Jeanne Bieruma Oosting en Cor de Wolff. De litho's en tekeningen werden in grote oplagen gedrukt en verkocht ten bate van de slachtoffers van de overstromingen.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 21,95
Naar Duitsland € 21,95
Europese Unie € 21,95
Wereldwijd € 55,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd24-3-2023 om 14:22
Eindtijd16-5-2023 om 10:22
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken