Jan Wiegers - Kleurenlitho: Alpenlandschap rond Davos - 1947

Jan Wiegers - Kleurenlitho: Alpenlandschap rond Davos - 1947 kopen? Bied vanaf 125!
Jan Wiegers - Kleurenlitho: Alpenlandschap rond Davos - 1947 kopen? Bied vanaf 125!Jan Wiegers - Kleurenlitho: Alpenlandschap rond Davos - 1947 kopen? Bied vanaf 125!Jan Wiegers - Kleurenlitho: Alpenlandschap rond Davos - 1947 kopen? Bied vanaf 125!Jan Wiegers - Kleurenlitho: Alpenlandschap rond Davos - 1947 kopen? Bied vanaf 125!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Jan Wiegers (1893-1959)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpLandschap
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen63 cm x 47.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Kleurenlitho van Jan Wiegers. Titel: Alpenlandschap rond Davos. Jaar: 1947. Afmetingen blad: H63 x b47.5 cm. Afmetingen voorstelling: H44 x b33.5 cm. Het werk is linksonder in de druk, en rechtsonder met potlood, gesigneerd. De authenticiteit van het, aangeboden, werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Verzenden/ophalen:

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 10 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen is zeer ruim bij vooruitbetaling. M.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verzonden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Jan Wiegers (Kommerzijl, 31 juli 1893 – Amsterdam, 30 november 1959) was een Nederlands expressionistisch schilder. Hij was een van de voortrekkers en oprichters van De Ploeg in Groningen.

Leven en werk

Wiegers kreeg zijn opleiding aan de Academie Minerva te Groningen, maar hij bezocht ook de academies van Rotterdam en die van Den Haag. Tijdens een verblijf in het Zwitserse Davos, waar hij in 1920 een TBC-kuur onderging, raakte hij bevriend met de Duitse expressionist Ernst Ludwig Kirchner door wie hij in zijn kunst sterk werd beïnvloed. Kirchner maakte hem bekend met de kleurenleer van Goethe. Wiegers had toen al, in 1918, de Groningse kunstenaarsbeweging De Ploeg mede opgericht. Anders dan de expressionisten uit de Bergense School brachten Wiegers en de Ploegers, naar het voorbeeld van het Duitse Expressionisme, een opvallend heftig bewogen kleurenpalet. Tot die groep behoorden Johan Dijkstra, Jan van der Zee, Hendrik Werkman, George Martens en zijn echtgenote Alida Pott, Jacob Gerard (Job) Hansen, Jan Altink, J.G. Jordens en Ekke Abel Kleima.

In 1934 verliet hij Groningen en ging naar Amsterdam om daar te gaan wonen en werken. In Amsterdam genoot hij een zekere faam als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het expressionisme; tegelijkertijd werd zijn schilderstijl juist minder uitbundig en het non-conformitische kleurgebruik soberder. Hij werd er in 1953 benoemd als hoogleraar aan de Rijksakademie, en stierf er in 1959 op 66-jarige leeftijd.

ConditieZeer Goed

Voorstelling is in zeer goede staat. De randen om het werk heen zijn wat verkleurd en hebben wat kreukels.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Sluit over 1d 19u 35m 06s
Openingsbod€ 125
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:01-02-2023 om 22:59
Eindtijd:10-02-2023 om 20:39
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.