Sonia Delaunay (1885-1979)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Sonia Delaunay
Sonia Delaunay (1885-1979)

Sonia Delaunay (1885-1979)

Kunstenaar

Sonia DELAUNAY (Gradizsk 1885 - Parijs 1979)

Sonia Delaunay was een Oekraïens-Franse kunstenares, die trouwde met de kubistische kunstenaar Robert Delaunay. Haar oeuvre omvat onder meer schilderijen, textielontwerpen en decorontwerpen.Samen met haar man ontwikkelde ze het simultanisme. Dit was een kleurentheorie gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, waaruit bleek dat sommige kleuren naast elkaar een andere kleur leken te hebben of dat de combinatie van kleuren een schijn van beweging konden veroorzaken. Dit maakte dat het echtpaar met contrasterende en dissonerende kleuren werkte. In haar werk maakte Delaunay veel gebruik van felle kleuren. De Russische volkskunst inspireerde haar om met kleuren te werken, maar de kleuren van het simultanisme waren wel vernieuwend. Het ontstaan van die felle kleuren verkreeg ze via de reflectie van een prisma of van straatverlichting. Deze pure en vormige kleuren, hebben een vernieuwende effect, maar vooral een emotionele kracht in zich. In haar leven heeft ze met vele stijlen geëxperimenteerd, waaronder orphisme, kubisme en abstracte kunst. Ook heeft ze samen met haar man tot aan zijn dood geschilderd. In 1931 trad ze tot de groep Abstraction-Création toe en keerde ze zich steeds meer af van het kubisme.

Aangeboden items
0
Verkochte items
35
Nationaliteit
Frans Frans  Oekraïens Oekraïens  Portugees Portugees  Russisch Russisch  Spaans Spaans  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Sonia Delaunay (1885-1979) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 35 items van Sonia Delaunay (1885-1979) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 55 mensen die Sonia Delaunay (1885-1979) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Sonia Delaunay

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Sonia Delaunay? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Sonia Delaunay. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Sonia Delaunay en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Sonia Delaunay te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Sonia Delaunay!

Volg het aanbod kunst van Sonia Delaunay te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Sonia Delaunay te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Sonia Delaunay instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Sonia Delaunay kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Sonia Delaunay!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Sonia Delaunay kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Sonia Delaunay en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Sonia Delaunay via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Sonia Delaunay of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Sonia Delaunay?

Kunst kopen van Sonia Delaunay begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Sonia Delaunay, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Sonia Delaunay. Om meer kans te maken om de Sonia Delaunay te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Sonia Delaunay! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.